Cellplast 30 mm Boke

Art.nr: 9017609

Cellplast 30 mm Boke

Art.nr: 9017609
  • Cellplast s80
  • Mått: 1200 x 600 x 30 mm 
  • För isolering
  • Fukttålig
25.95

Produktbeskrivning

Cellplast 30 mm

Grundskiva s80 är en expanderad cellplastskiva. Skivan består av små plastkulor som i hög temperatur och tryck har smälts samman och sats ihop till porösa skivor. Den här cellplastskivan har längd och bredd 120 x 60 cm och höjden 30 mm. Cellplasten består till 95 procent av innesluten luft vilket gör skivan till ett exemplariskt isoleringsmaterial. Dessutom passar cellplasten även perfekt som flytblock för bryggor tack vare sin låga vikt och starka bärförmåga.

Cellplast är ett av de vanligaste materialen att använda vid isolering. Skivorna lämpar sig perfekt för att isolera allt från husgrunder till väggar och tak. De har en god isoleringsförmåga samt hög fukttålighet och är därför inte bara ett idealiskt skydd mot vind och kyla utan även mot fukt och mögel.

Cellplast till husgrunden

Cellplastskivor kan med fördel gjutas in i betonggrunder för att förhindra kylan i marken från att ta sig upp genom grunden. Vid gjutning av betonggrunder läggs fiberduk eller annan typ av markläggningsduk ut och fylls med markdamm eller stenmjöl, därefter täcks ytan med cellplastskivor i två eller tre lager med förskjutna kanter för att markkylan inte ska kunna ta sig upp genom springorna och slutligen gjuts betonggrunden. Att gjuta in cellplastskivor i betonggrunden är extra fördelaktig för ytor där det även ska monteras golvvärme.

Cellplastspik hjälper dig att sammanfoga flera olika lager av cellplast och hålla plattorna på plats. Cellplastspik hittar du här, art nr: 9049401

Boke