Cellplast 50 mm Boke

Art.nr: 9017610

Cellplast 50 mm Boke

Art.nr: 9017610
  • Cellplast s80
  • Mått: 1200 x 600 x 50 mm 
  • För isolering
  • Fukttålig
38.95

Produktbeskrivning

Cellplast 50 mm

Grundskiva s80 är en expanderad cellplastskiva bestående av 95 procent innesluten luft och av 5 procent små plastkulor som under hög temperatur och högt tryck smälts samman och sedan säts ihop till porösa skivor. Den här cellplastskivan har längd och bredd 120 x 60 cm och höjden 50 mm. Cellplasten är ett idealiskt isoleringsmaterial och lämpar sig tack vare sin lufttäthet, låga vikt och starka bärförmåga även perfekt som flytblock för bryggor.

Cellplast är ett av de mest vanliga material man kan användas vid isolering. Skivorna lämpar sig perfekt för att isolera allt från husgrunder till väggar och tak. Skivorna har utöver sin exemplariska isoleringsförmåga även hög fukttålighet och är därför inte bara ett perfekt skydd mot kyla och vind utan även mot fukt och mögel.

Cellplast till husgrunden

Cellplastskivan är ett bra material att gjuta in i betonggrunder för att förhindra markkyla från att ta sig upp. Innan man gjuter betongen lägger man en grund bestående av fiberduk, eller annan typ av markläggningsduk, och fyller den med markdamm eller stenmjöl. Därefter täcks ytan med cellplastskivor som läggs ut med förskjutna kanter i minst två lager för att markkylan inte ska tränga upp. Cellplastskivor lämpar sig väl för alla typer av grunder och extra bra för ytor där det sedan ska monteras golvvärme.

För att sammanfoga flera olika lager av cellplast behöver du cellplastspik med art nr: 9049401. Cellplastspiken hjälper dig att hålla cellplasten på rätt plats. 

Boke