Fönsteröppnare Univent Vitavia

Art.nr: 9063608

495,00/st
  • Fönsteröppnare Univent
  • Öppning: max. 48 cm
  • Lämplig för Vitavias växthus i polykarbonat
  • Kan installeras i alla växthus med takfönster

Produktbeskrivning

Fönsteröppnare Univent från Vitavia - För växthus i polykarbonat / med takfönster

Fönsteröppnare Univent är en kraftfull fönsteröppnare med 2 fjädrar som är lämplig för Vitavias växthus i polykarbonat, samt alla växthus med takfönster. Eftersom polykarbonatskivor inte väger särskilt mycket är det inte tyngden på skivorna som bidrar till att stänga fönstret. Därför är det en god idé att använda Univent som drar ner fönstret starkare än andra fönsteröppnare. Fönsteröppnaren öppnar upp till 48 cm och stänger fönstret snabbt när temperaturen sjunker. Den kan dessutom snabbt och smidigt klickas av vid exempelvis stormvarning. Univent kan även användas för sidogångjärnsdörrar och fönster.

Tack vare det vändbara monteringsfästet kan Univent även monteras i växthusmodellerna Hera 9000, Afrodite m.fl. 

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra fysiska butiker.

Hur fungerar Vitavias fönsteröppnare?

Med hjälp av solens värme expanderar den oljefyllda svarta cylindern i fönsteröppnaren så att fönstret öppnas. När temperaturen sedan sjunker drar oljan ihop sig så att den kraftfulla fjädern som är monterad i själva öppnaren, kan stänga fönstret helt eller delvis – beroende på hur svalt det är.

Alla Vitavias fönsteröppnare kan ställas in så att de börjar öppna upp vid olika temperaturer. Detta är särskilt optimalt då man ofta har olika växter som trivs bäst vid olika temperaturer. Den lägsta start-öppningstemperaturen är 15 ° C och den högsta är 25 ° C. För varje varv cylindern vrids ändras starttemperaturen med ca 0,5 °C. Om cylindern vrids medurs uppnås en lägre starttemperatur och om cylindern vrids moturs uppnås en högre starttemperatur.

Tänk på att ta bort cylindern innan vintern börjar, eftersom öppnaren kommer att försöka öppna fönstret när temperaturen inne i växthuset överstiger den inställda öppningstemperaturen. Om fönsterkarmen är frusen, eller om fönstret tyngs av snö eller liknande, kommer öppnaren inte alltid att kunna öppna fönstret. Och om temperaturen inuti växthuset blir tillräckligt hög kommer oljan i cylindern så småningom att expandera så mycket att cylindern förstörs. Detta är inte ett fel som täcks av produktreklamationsrätten. Skulle olyckan dock vara framme, går det att lösa med hjälp av en reservcylinder.

Vitavia_logo_2019_CMYK.jpg