Borra hål i väggen

Hur borrar jag hål i väggen?

Tycker du att det låter som en svår uppgift att borra ett hål i en vägg? Här visar vi hur det enkelt kan göras, på rätt sätt.

Materiallista

Dags att borra!

Innan du börjar borra behöver du ta reda på vilken typ av vägg det är. Det kan du göra enkelt genom att knacka på den. Om väggen låter ihålig är det en gipsvägg. Om den låter fast eller hård, är det med största sannolikhet en vägg av tegel eller betong.

Du behöver även välja den typ av plugg som passar för din vägg. Ett tips är att sätta tejp på borren, så att du vet att det alltid finns tillräckligt med plats för pluggen i väggen.

Kom ihåg att vara noggrann med att borra rakt – lägg gärna lite extra tid på att hitta rätt vinkel, både vertikalt och horisontellt.

När du har borrat ditt hål, är det dags att sätta in pluggen i hålet.

Om du har borrat fel, eller om du vill fylla i ett gammalt hål, sätter du bara lite spackel i hålet. Vänta tills den angivna torktiden är över och slipa till slut med lite sandpapper tills hålet smälter samman med väggen.

 

Tips!
Det kan vara en bra idé att hänga en påse på väggen nedanför där ditt hål ska göras, eller låta någon hålla en dammsugare under, så har du koll på städningen redan från början.

Nu är du redo att borra hål i väggen!