Fönsteröppnare Standard Vitavia

Art.nr: 9063598

Fönsteröppnare Standard Vitavia

Art.nr: 9063598
  • Fönsteröppnare Standard
  • Material: Galvat stål
  • Öppning: max. 45 cm
  • Lämplig för de flesta av Vitavias växthus i glas
369.00

Produktbeskrivning

Fönsteröppnare Standard från Vitavia - För växthus i glas

Fönsteröppnare Standard är en rejäl fönsteröppnare i galvaniserat stål som är lämplig för de flesta av Vitavias växthus i glas. Fönsteröppnaren har 1 fjäder och öppnar upp till 45 cm.

Vänligen observera att denna fönsteröppnare inte kan monteras i följande av Vitavias växthusmodeller: Ida 900, Ida 1300, Hera 9000, Zeus, Poseidon, Helena och Afrodite.

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra fysiska butiker.

Hur fungerar Vitavias fönsteröppnare?

Med hjälp av solens värme expanderar den oljefyllda svarta cylindern i fönsteröppnaren så att fönstret öppnas. När temperaturen sedan sjunker drar oljan ihop sig så att den kraftfulla fjädern som är monterad i själva öppnaren, kan stänga fönstret helt eller delvis – beroende på hur svalt det är.

Alla Vitavias fönsteröppnare kan ställas in så att de börjar öppna upp vid olika temperaturer. Detta är särskilt optimalt då man ofta har olika växter som trivs bäst vid olika temperaturer. Den lägsta start-öppningstemperaturen är 15 ° C och den högsta är 25 ° C. För varje varv cylindern vrids ändras starttemperaturen med ca 0,5 °C. Om cylindern vrids medurs uppnås en lägre starttemperatur och om cylindern vrids moturs uppnås en högre starttemperatur.

Tänk på att ta bort cylindern innan vintern börjar, eftersom öppnaren kommer att försöka öppna fönstret när temperaturen inne i växthuset överstiger den inställda öppningstemperaturen. Om fönsterkarmen är frusen, eller om fönstret tyngs av snö eller liknande, kommer öppnaren inte alltid att kunna öppna fönstret. Och om temperaturen inuti växthuset blir tillräckligt hög kommer oljan i cylindern så småningom att expandera så mycket att cylindern förstörs. Detta är inte ett fel som täcks av produktreklamationsrätten. Skulle olyckan dock vara framme, går det att lösa med hjälp av en reservcylinder.

Vitavia_logo_2019_CMYK