Golvplatta Woodlook Antik Ek 11-pack Hestra

Art.nr: 9056164

Golvplatta Woodlook Antik Ek 11-pack Hestra

Art.nr: 9056164
  • Golvplatta Woodlook
  • Plast - Antik ek imitation
  • 30 x 30 x 1,2 cm - 1 /paket
  • För terrasser, källare m.m.
179.00

Produktbeskrivning

Hestra Golvplatta Woodlook - Antik Ek

Hestra Golvplatta WoodLook Antik Ek gör det möjligt att kunna efterlikna trägolv, samtidigt som det behåller plastens alla fördelar. Den här golvplattan ersätter inte trägolvet, utan skapar ett komplement till marknaden som kräver mindre underhåll och gör att du inte behöver oroa dig för att få träflisor under fötterna. Woodlook är ett högkvalitativt svensktillverkat golv i 100 % återvinningsbar polypropen som tål det mesta. Lätt att installera, komplettera vid behov och underhålla. Köp till kant- och hörnlister för att få till fina avslut om så önskas.

Plattorna passar bra in på t.ex. balkongen, terrassen, uteplatsen, i växthuset, källaren, tvättstugan, förrådet, bastun och runt om poolen. Förpackningen innehåller 11 stycken plattor som räcker till 1 kvm yta. Varje platta mäter 30 x 30 cm och de är 1,2 cm tjocka. Plattorna tål en belastning på upp till ca 50 ton. 

Om golvet placerat på ett ställe där de kommer utsättas för olika temperaturnivåer som t.ex. utomhus, så bör plattorna inte täcka en större yta än 20 kvm och en 10-15 mm spalt ska lämnas till fasta väggar och installationer. Då plast är ett levande material så expanderar det vid höjd temperatur. Plattorna har tillsatt UV-stabilisator för att kunna tåla ett långvarigt utomhusbruk.

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra butiker.

Montering

Underlaget: Hårt och någorlunda slätt underlag, för att golvet ska avlasta optimalt mot underlaget.

Förberedelser: Plocka undan alla lösa föremål från den tilltänka ytan och dammsug eller sopa golvytan för att undvika att onödig smuts hamnar under.

Lägginstruktion: Plattan läggs med ett klicksystem som gör att den är mycket enkel att lägga och det behövs inga verktyg. För eventuell tillpassning kan du behöva en fintandad såg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkett.


1. Starta med att lägga ett hörn, arbeta från vänster till höger. Lägg golvplattorna diagonalt i vinkel utmed väggarna och ha alltid plattan med öglorna vända åt höger och neråt. Lämna ett utrymme på 10-15 mm mellan varje platta och vägg/andra fasta installationer. Detta utrymme låter golvet expandera i installationer som utsätts för varierande temperaturer, ex. utomhus.
2. Tryck ner tapparna i öglorna.
3. Anpassa golvet till rummets utformning med hjälp av en fintandad såg. Exempel en sticksåg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkettgolv. Ett tips är att kapa plattan med ovansidan neråt för ett rakare snitt.
4. Avsluta golvet med kant- och hörnlist om så önskas. Kant- & hörnlist säljs separat.  

Vid installation i garage: För installation i garage är det stark rekommenderat att bulta golvet i yttersta raden för att förhindra att golvet rör sig vid infart.

Rengöring

Golvplatta Woodlook är ett underhållsfritt golv som vid behov kan dammsugas och torkas av med en fuktad trasa. Den är beständigt mot de flesta hushållsmedel och tål tvätt med högtryck eller trädgårdsslang. Vid behov av en mer grundlig rengöring, lyft golvet för att rengöra underlaget.

Hestraplattan_logo

Köp tillsammans