Golvplatta Woodlook Ljusgrå 11-pack Hestra

Art.nr: 9056166

Golvplatta Woodlook Ljusgrå 11-pack Hestra

Art.nr: 9056166
  • Golvplatta Woodlook
  • Plast - Ljusgrå
  • 30 x 30 x 1,2 cm - 1 kvm/paket
  • För terrasser, källare m.m.
179.00

Produktbeskrivning

Hestra Golvplatta Woodlook - Ljusgrå

Hestra Golvplatta WoodLook i ljusgrå kulör är ett högkvalitativt svensktillverkat golv i ren, 100 % återvinningsbar polypropen som tål det mesta. Woodlook plattan gör det möjligt att kunna efterlikna trägolv, samtidigt som du behåller alla fördelar med plastens egenskaper. Plattan ersätter inte trägolvet, utan skapar ett komplement till marknaden som är mer lättskött och som gör att du slipper oroa dig för flisor i fötterna. 

Golvplattan är enkel att installera, komplettera vid behov och underhålla. Den passar bra på de flesta platser som på balkongen, uteplatsen, terrassen, i växthuset, källaren, förrådet, tvättstugan, bastun och runt om poolen. Kant- och hörnlister finns att köpa separat för att få ett fint avslut om så önskas. 

Om golvet placerat på ett ställe där de kommer utsättas för olika temperaturnivåer som t.ex. utomhus, bör ytan med plattorna inte vara större än 20 kvm och en 10-15 mm spalt ska lämnas till fasta väggar och installationer. Plast är ett levande material och expanderar vid höjd temperatur. Plattorna har tillsatt UV-stabilisator för att tåla ett långvarigt utomhusbruk.

Förpackningen innehåller 11 stycken plattor som räcker till att lägga 1 kv golv. Varje platta mäter 30 x 30 cm och de är 1,2 cm tjocka. Plattorna tål en maxbelastning på upp till ca 50 ton. 

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra butiker.

Montering 

Underlaget: Hårt och någorlunda slätt underlag, för att golvet ska avlasta optimalt mot underlaget.

Förberedelser: Rensa golvytan genom att plocka undan alla lösa föremål och dammsug eller sopa golvytan för att undvika att onödig smuts hamnar under plattorna vid läggning.

Lägginstruktion: Plattan läggs enkelt med klicksystem, inga verktyg behövs. För eventuell tillpassning kan du behöva en fintandad såg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkett.

1. Börja med att lägga ett hörn, arbeta från vänster till höger. Lägg golvplattorna diagonalt i vinkel utmed väggarna och ha alltid plattan med öglorna vända åt höger och neråt. Lämna ett utrymme på 10-15 mm mellan varje platta och vägg/andra fasta installationer. Detta utrymme låter golvet expandera i installationer som utsätts för varierande temperaturer, ex. utomhus.
2. Tryck ner tapparna i öglorna.
3. Anpassa golvet till rummets utformning med hjälp av en fintandad såg. Exempel en sticksåg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkettgolv. Ett tips är att kapa plattan med ovansidan neråt för ett rakare snitt.
4. Avsluta golvet med kant- och hörnlist om så önskas. Kant- & hörnlist säljs separat.  

Vid installation i garage: För installation i garage är det stark rekommenderat att bulta golvet i yttersta raden för att förhindra att golvet rör sig vid infart.

Rengöring

Golvplatta Woodlook är ett underhållsfritt golv som vid behov kan torkas av med en lätt fuktad trasa eller dammsugas av. Plattan tål de flesta hushållsmedel och tål tvätt med högtryck eller trädgårdsslang, vilket gör rengöringen mycket enkel. Vid behov av en mer grundlig rengöring är rekommendationen att lyfta golvet för att rengöra underlaget och få bort smuts som fastnat under.

Hestraplattan_logo

Köp tillsammans