Golvplatta Woodlook Mahogny 11-pack Hestra

Art.nr: 9056165

Golvplatta Woodlook Mahogny 11-pack Hestra

Art.nr: 9056165
  • Golvplatta Woodlook
  • Plast - Mahogny
  • 30 x 30 x 1,2 cm - 1 /paket
  • För terrasser, källare m.m.
179.00

Produktbeskrivning

Hestra Golvplatta Woodlook - Mahogny

Hestra Golvplatta WoodLook Mahogany gör det möjligt att kunna efterlikna trä, samtidigt som man behåller plastens alla fördelar. Denna golvplatta ersätter inte trägolvet, utan skapar ett komplement till marknaden som kräver mindre underhåll och gör att du inte behöver oroa dig för några träflisor i fötterna. WoodLook är ett högkvalitativt svensktillverkat golv i ren, 100 % återvinningsbar, polypropen som tål det mesta. Lätt att installera, komplettera vid behov och underhålla. Till golvet finns kant- och hörnlister som köps tills separat, dessa hjälper dig att få till fina avslut där så behövs.

Golvplattan passar bra in på t.ex. balkongen, terrassen, uteplatsen, i växthuset, källaren, tvättstugan, förrådet, bastun och runt om poolen. Förpackningen innehåller 11 stycken plattor som räcker till 1 kvm yta. Varje platta mäter 30 x 30 cm och de är 1,2 cm tjocka. Plattorna tål en maxbelastning på upp till ca 50 ton. Plattorna har tillsatt UV-stabilisator för att kunna tåla ett långvarigt utomhusbruk.

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra butiker.

Montering

Underlaget: Hårt och någorlunda slätt underlag, för att golvet ska avlasta optimalt mot underlaget.

Förberedelser: Plocka undan alla lösa föremål från den tilltänka ytan och dammsug eller sopa golvytan för att undvika att onödig smuts hamnar under.

Lägginstruktion: Plattan läggs med ett klicksystem som gör att den är mycket enkel att lägga och det behövs inga verktyg. För eventuell tillpassning kan du behöva en fintandad såg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkett.


1. Börja med att lägga ett hörn, arbeta från vänster till höger. Lägg golvplattorna diagonalt i vinkel utmed väggarna och ha alltid plattan med öglorna vända åt höger och neråt. Lämna ett utrymme på 10-15 mm mellan varje platta och vägg/andra fasta installationer. Detta utrymme låter golvet expandera i installationer som utsätts för varierande temperaturer, ex. utomhus.
2. Tryck ner tapparna i öglorna.
3. Apassa golvet till rummets utformning med hjälp av en fintandad såg. Exempel en sticksåg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkettgolv. Ett tips är att kapa plattan med ovansidan neråt för ett rakare snitt.
4. Avsluta golvet med kant- och hörnlist om så önskas. Kant- & hörnlist säljs separat.  

Vid installation i garage: För installation i garage är det stark rekommenderat att bulta golvet i yttersta raden för att förhindra att golvet rör sig vid infart.

Om golvet placerat på ett ställe där de kommer utsättas för olika temperaturnivåer som t.ex. utomhus, bör ytan med plattorna inte vara större än 20 kvm och en 10-15 mm spalt ska lämnas till fasta väggar och installationer. Då plast är ett levande material så expanderar det vid höjd temperatur.

Rengöring

Golvplatta Woodlook är ett underhållsfritt golv som vid behov kan dammsugas och torkas av med en lätt fuktad trasa. Den är beständigt mot de flesta hushållsmedel och tål tvätt med högtryck eller trädgårdsslang. Vid behov av en mer grundlig rengöring kan det vara att rekommendera att man lyfter golvet för att rengöra underlaget.

Hestraplattan

Köp tillsammans