Golvplatta Woodlook Mörkgrå 11-pack Hestra

Art.nr: 9056167

Golvplatta Woodlook Mörkgrå 11-pack Hestra

Art.nr: 9056167
  • Golvplatta Woodlook
  • Plast - Mörkgrå
  • 30 x 30 x 1,2 cm - 1 kvm/paket
  • För terrasser, källare m.m.
179.00

Produktbeskrivning

Hestra Golvplatta Woodlook - Mörkgrå

Sugen på att lägga träplattor men tveksam till om du har lust och tid över att underhålla träet? Då är Woodlook golvplattor från Hestra ett perfekt val för dig!

Hestra Golvplatta WoodLook i mörkgrå kulör är en högkvalitativ svensktillverkad golvplatta i ren, 100 % återvinningsbar polypropen som tål det mesta. Govlplattan gör det möjligt att kunna efterlikna trägolv, samtidigt som du behåller plastens alla fördelar. Plattan ersätter inte trägolvet, utan skapar ett komplement till marknaden som är mer lättskött och nästintill underhållsfritt. Dessutom behöver ni aldrig mer oroa er för träflisor i fötterna.

Golvplattan är enkel att installera, komplettera och underhålla. Den passar perfekt på de flesta platser så som balkongen, uteplatsen, terrassen, i växthuset, källaren, förrådet, tvättstugan, bastun och runt om poolen. Tillhörande kant- och hörnlister finns att köpa separat för att få ett fint avslut på ditt golv.

Förpackningen innehåller 11 stycken plattor som räcker till att lägga 1 kv golv. Varje platta mäter 30 x 30 cm och de är 1,2 cm tjocka. Plattorna tål en maxbelastning på upp till ca 50 ton. 

Obs. denna vara säljs endast online och går inte att köpa i våra butiker.

Montering 

Underlaget: Hårt och någorlunda slätt underlag, för att golvet ska avlasta optimalt mot underlaget.

Förberedelser: Rensa golvytan genom att plocka undan alla lösa föremål och dammsug eller sopa golvytan för att undvika att onödig smuts hamnar under plattorna vid läggning.

Lägginstruktion: Plattan läggs enkelt med klicksystem, inga verktyg behövs. För eventuell tillpassning kan du behöva en fintandad såg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkett.

1. Börja med att lägga ett hörn, arbeta från vänster till höger. Lägg golvplattorna diagonalt i vinkel utmed väggarna och ha alltid plattan med öglorna vända åt höger och neråt. Lämna ett utrymme på 10-15 mm mellan varje platta och vägg/andra fasta installationer. Detta utrymme låter golvet expandera i installationer som utsätts för varierande temperaturer, ex. utomhus.
2. Tryck ner tapparna i öglorna.
3. Anpassa golvet till rummets utformning med hjälp av en fintandad såg. Exempel en sticksåg eller ett kapverktyg av det slag du använder till parkettgolv. Ett tips är att kapa plattan med ovansidan neråt för ett rakare snitt.
4. Avsluta golvet med kant- och hörnlist om så önskas. Kant- & hörnlist säljs separat.  

Om golvet placerat på ett ställe där de kommer utsättas för olika temperaturnivåer som t.ex. utomhus, bör ytan med plattorna inte vara större än 20 kvm och en 10-15 mm spalt ska lämnas till fasta väggar och installationer. Plast är ett levande material och expanderar vid höjd temperatur. 

Vid installation i garage: För installation i garage är det stark rekommenderat att bulta golvet i yttersta raden för att förhindra att golvet rör sig vid infart.

Rengöring

Golvplatta Woodlook är ett bra val för dig som önskar ett underhållsfritt golv som vid behov kan torkas av med en lätt fuktad trasa eller dammsugas av. Plattan tål de flesta hushållsmedel och tål tvätt med högtryck eller trädgårdsslang, vilket gör rengöringen mycket enkel. Vid behov av en mer grundlig rengöring är rekommendationen att lyfta golvet för att rengöra underlaget och få bort smuts och orenheter som fastnat under.

Hestraplattan_logo

Köp tillsammans