Grästrimmer 18V Einhell

Art.nr: 9053090

Grästrimmer 18V Einhell

Art.nr: 9053090
  • Grästrimmer
  • Spänning 18V
  • Klippbredd: 24 cm
  • Batteridriven
989.00

Produktbeskrivning

Batteridriven grästrimmer 18V

Till skillnad från en gräsklippare som är perfekt för de stora ytorna, så är en grästrimmer exemplarisk för att klippa gräset på alla de där små och svåråtkomliga ytorna. som exempelvis runt staketet, husfasaden och verandan samt under buskar och vid rabatter. En grästrimmer gör det eklare och roligare att hålla fint i trädgården!

Grästrimmer 18V från Einhell är en batteridriven trimmer med hölje och handtag i slagtålig plast i hög kvalitet. Trimmern har ett stabilt stödgrepp för användarvänlig hantering med båda händerna. Den har klippbredden 24 cm och arbetar med en hastighet på 8500 varv per minut. Trimmern säljs inklusive 20 st plastknivar.

Einhell grästrimmer drivs av Power X-Change batterisystem och säljs inklusive ett 18V, 1,5 Ah, LI-ION batteri samt tillhörande laddare. Batteriet passar för alla verktyg i Power X-Change-familjen, det har en maximal driftstid på 40 minuter och en uppladdningstid på två timmar. 

Fördelen med batteridrivna trädgårdsmaskiner är att de ger smidigheten att arbeta överallt i trädgården utan att du behöver tänka på sladdar (och förlängningssladdar!) som är i vägen eller inte når ända ut till det bortesta hörnet. Dessutom slipper du att använda bensin.

Användning och säkerhet

Vi rekommenderar att använda hörselskydd, skyddsglasögon, långa arbetsbyxor samt halkfria skyddsskor vid användning av en grästrimmer. Vi rekommenderar även att gå igenom gräset du ska trimma innan du börjar för att rensa bort eventuella föremål och sten som riskerar att slungas iväg av trimmertråden. På så sätt minskar du skaderisken för både dig själv och andra samt på trimmern. 

Använd inte grästrimmern vid regnväder eller på fuktigt gräs. Bäst resultat uppnår du på torrt och kort gräs. Högt gräs rekommederas att trimmas i omgångar.

Rengöring och underhåll

Rengör trimmern från gräsrester och smuts efter varje gång som du har använt den. Genom att hålla trimmern ren kan du öka maskinens livslängd väsentligt och dessutom blir resultatet bättre när du använder den. Var noggrann med att hålla rent vid trimmerhuvudet och vid avskärningstråden samt med att hålla alla ventilöppningar fria från damm och smuts. När du rengör trimmern bör du använda dig av en mindre borste eller en väl urvriden trasa. Du ska aldrig spola trimmern med vatten, då kan maskinen ta skada! Förvara din grästrimmer i en torr miljö där den inte utsätts för frostgrader.

Einhell_vektor

Specifikationer

Typ Värde
Spänning 18V
Klippbredd 24 cm
Klipphastighet 8 500 v/min
Kraftkälla Batteridriven
Varumärke Einhell