Häcksaxar


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Häcksaxar till ditt trädgårdsprojekt!>

Har du trädgårdshäckar som behöver trimmas? Då har du kommit helt rätt. För när trädgårdens buskar och träd ska hållas efter, behöver du en pålitlig maskin som fixar jobbet snabbt och effektivt. Med en häcksax blir det både roligare och lättare att ansa envist spretande grenar. Hos jem & fix hittar du ett stort utbud häcksaxar med såväl hög kvalitet som lågt pris. Låt oss hjälpa dig välja rätt variant för dig!

Det kan vara svårt att navigera i djungeln av häcksaxar då det finns så många varianter, men misströsta inte, vi ska försöka reda ut det åt dig. När du ska välja häcksax bör du framförallt tänka på häckens storlek, utformning och placering så att du väljer en lämplig svärdlängd och en maskin med rätt kapacitet. Oavsett hur just din häck ser ut, erbjuder vi flera modeller med olika kraftkällor.

Bensindriven häcksax

En häcksax på bensin är mångsidig och passar särskilt bra för stora häckar med kraftigt grenverk. Du kan röra dig fritt eftersom du slipper krångel med såväl sladd som batteritid, men behöver i gengäld tänka på att de kräver ett visst underhåll i form av olja och bränsle. Med regebundet underhåll har du en mycket pålitlig och effektiv häcksax som kommer vara dig trogen i de allra tuffaste av trädgårdsjobb. 

Elektrisk häcksax

Med en elektrisk häcksax har du sladd att ta hänsyn till vilket kan begränsa rörelsefriheten, men en klar fördel är att du slipper avgaser vilket gör det till ett bra miljövänligt val. Maskinen är dessutom lättare än en bensindriven vilket kan underlätta eventuell träningsvärk som annars lätt uppstår i armarna. Denna variant är också tystare än en bensindriven vilket kan bädda för glada grannar.

Batteridriven häcksax

Väljer du en häcksax med batteri får du en miljövänlig och tyst maskin. Du kan röra dig fritt och lätt i trädgården men behöver tänka på att batteriet kommer att behöva laddas om. Just drifttiden beror på maskinens effektivitet och batteriets kapacitet. Idag är de flesta batteridrivna maskinerna utrustade med litiumbatteri vilket avsevärt förbättrar såväl drifttid som snabb laddning.

Manuell häcksax

Om din trädgårdshäck är av mindre format eller placerad på en svåråtkomlig plats, kan det vara klokt att istället välja en manuell häcksax. Med en manuell häcksax är det nämligen lättare att klippa med precision och det kommer garanterat att vara det tystaste alternativet. Jobbet tar troligtvis längre tid än med en motordriven häcksax, men med detaljer som teleskopfunktion och skönt soft grip i handtagen blir jobbet ändå smidigt utfört.

Fortfarande kluven om vilken som är rätt för dig?

Ibland kan det underlätta att få se produkten framför dig. Därför är du alltid varmt välkommen in till någon av våra butiker för att känna på vilken av häcksaxarna som känns bäst i din hand. Förutom att ta en titt på olika svärdlängder kan du känna på häcksaxens grepp, vikt och balans. Du kan enkelt hitta din närmaste butik här. Skulle du ändå känna dig manad att ta ett beslut här och nu, får du gärna ta hjälp av dessa sista frågor för att komma fram till vilken variant som passar dig bäst.

  • Hur mycket och hur grova grenar behövs klippas?
  • Hur frekvent kommer jag att använda häcksaxen?
  • Vilken räckvidd behövs?
  • Finns det strömuttag i närheten så att t.ex. en eldriven häcksax med sladd når hela vägen?
  • Vad är min maxbudget?

Regelbundet underhåll förlänger livslängden

Som med alla trädgårdsmaskiner, mår din häcksax bra av lite kärlek för att fortsätta fungera optimalt långt efter inköpet. Förutom underhåll som att smörja knivarna är det bra att regelbundet kontrollera eventuell sladd samt reglage och knivblad. Inte minst för din egen säkerhets skull.

Vid hantering av kraftfulla maskiner som dessa blir det extra viktigt med säkerhet och bra skyddsutrustning. Därför rekommenderar vi att använda skor med bra fotfäste, skyddsglasögon, hörselskydd och greppvänliga arbetshandskar. I vår sektion Arbetskläder hittar du fler bra och billiga tillbehör som skyddar dig i ditt arbete med häcksax.

Mer häcksaxar för pengarna!