Isolering Basic 120 mm Isover

Art.nr: 9039482

Isolering Basic 120 mm Isover

Art.nr: 9039482
  • Isolering ISOVER Basic
  • Mått: 120 x 560 x 1160 mm
  • 5,2 kvm/fp.
  • Lambdavärde: 37
363.74

Produktbeskrivning

Isolering ISOVER Basic - 120 x 560 x 1160 mm

Isolering används i byggkonstruktioner till väggar golv och tak. Isoleringens främsta egenskap är att reglera temperaturen och den skyddar mot både värme och kyla. Isolering är även ljuddämpande och ger en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet. Dessutom ger isolering ett bra skydd mot brand.

ISOVER Basic är en miljövänlig isolering av hög kvalitet. Den är tillverkad av 95 % glas varav 80 % är återanvänt returglas. Bindemedlet är till stor del växtbaserat.

Isoleringen är vattenavvisande, har god formstabilitet, samt är mjuk och lätt att skära vilket gör den extra behändig att arbeta med. Måtten på isoleringen är 120 x 560 x 1160 mm vilket räcker till 5,2 kvm. Lambdavärdet är 37, värdet uppger materialets värmekonduktivitet och är viktigt att känna till då det anger hur bra isoleringen leder värme. Ju lägre lambdavärde ett material har, destå högre är dess isoleringsegenskaper.

Montering

Isoleringen ska monteras mellan träreglar, vid isolering av en yttervägg ska det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan. Viktigt att tänka på vid isolering är att man anpassar tillvägagångsättet så att befintlig vägg hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

Isolering ska alltid förvaras torrt och skyddat mot fukt. Det är extremt viktigt att aldrig bygga in fuktig isolering i en konstruktion. Kommer funkt in i isoleringen börjar den lukta och produktens isoleringsegenskaper försämras. Har isoleringen utsatts för fukt försvinner det med tiden, det är dock av stor vikt att vänta tills det är helt säkert att all fukt är borta innan isoleringen används. 

Klass och märkning

ISOVER isoleringen har Euroklass A1, är CE märkt enligt EN13162 samt har klassificeringen: Obrännbar.

isover

Info & guider