Isolering Basic 145 mm Isover

Art.nr: 9039481

Isolering Basic 145 mm Isover

Art.nr: 9039481
  • Isolering ISOVER Basic
  • Mått: 145 x 560 x 1160 mm
  • 4,55 kvm/fp. 
  • Lambdavärde: 37
391.07

Produktbeskrivning

Isolering ISOVER Basic - 145 x 560 x 1160 mm

Isolering används i väggar golv och tak för att reglera temperaturen och ge skydd mot värme och kyla i byggkonstruktioner. Samtidigt är isoleringen ljuddämpande, och ger en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet och dessutom ett bra skydd mot brand.

ISOVER Basic är en miljövänlig kvalitetsprodukt som är tillverkad av 95 % glas varav 80 % är återanvänt returglas. Bindemedlet består till stor del av växtbaserat material. Isoleringen är vattenavvisande, formstabil, samt mjuk och lätt att skära vilket gör den extra behändig att arbeta med. Måtten på isoleringen är 145 x 560 x 1160 mm vilket räcker till 4,55 kvm. 

Isoleringen har lambdavärde 37. Lambda är värdet på materialets värmekonduktivitet och är viktigt att känna till då det anger hur bra isoleringen leder värme. Materialet isolerar bättre ju lägre lambdavärde det har.

Montering

Isoleringen monteras mellan träreglar, när man isolerar en yttervägg ska det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan. Viktigt att tänka på vid tilläggsisolering är att anpassa tillvägagångsättet så att befintlig vägg hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

Isolering ska förvaras torrt och skyddas mot fukt då fukt försämrar produktens isoleringsegenskaper samt framkallar lukt. Skulle fukt ändå komma in i isoleringen försvinner det med tiden, dock är det av stor vikt är att aldrig bygga in fuktig isolering i konstruktionen utan vänta tills det är helt säkert att all fukt är borta.

Klass och märkning

ISOVER isoleringen har Euroklass A1, den är CE märkt enligt EN13162 samt klassificerad som obrännbar.

isover

Info & guider