Isolering Basic 45 mm Isover

Art.nr: 9039485

Isolering Basic 45 mm Isover

Art.nr: 9039485
  • Isolering ISOVER Basic
  • Mått: 45 x 560 x 1160 mm
  • 12,99 kvm/fp
  • Lambdavärde: 37
376.06

Produktbeskrivning

Isolering ISOVER Basic - 45 x 560 x 1160 mm

I byggkonstruktioner använder man isolering i väggar golv och tak för att reglera temperaturen och ge skydd mot värme och kyla. Samtidigt är isoleringen ljuddämpande vilket ger en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet. Att isolera ger även ett bra skydd mot brand, isolering ISOVER Basic är klassificerad som obrännbar.

ISOVER Basic är en miljövänlig kvalitetsprodukt tillverkad av 95 % glas, varav 80 % är återanvänt returglas, och bindemedel som till stor del består av växtbaserat material. Isoleringen är vattenavvisande och har god formstabilitet. Den är mjuk och lätt att skära vilket gör den behändig att arbeta med.

Isoleringen har lambdavärdet 37. Lambda är värdet på materialets värmekonduktivitet och är viktigt att känna till eftersom det är vad som berättar hur bra isoleringen leder värme. Materialet har bättre isoleringsförmåga ju lägre lambdavärde det har.

Måtten på isoleringen är 45 x 560 x 1160 mm vilket kan beräknas till att isolera 4,55 kvm.

Montering

Isoleringen monteras mellan konstruktionens träreglar. När man isolerar en yttervägg ska man se till att det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan. Viktigt att tänka på vid tilläggsisolering är att anpassa monteringen så att den befintliga väggen hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

Isolering ska alltid förvaras torrt så att den är helt skyddad mot fukt. Fukt försämrar isoleringens egenskaper och framkallar lukt. Har fukt kommit in i isoleringen vid förvaring är den dock inte helt förbrukad utan både fukten och lukten försvinner med tiden, men det är av yttersta vikt att aldrig bygga in fuktig isolering i konstruktionen utan det är viktigt att vänta tills det är helt säkert att all fukt är borta innan isoleringen används. 

Klass och märkning

ISOVER isolering har Euroklass A1.
ISOVER isolering är CE märkt enligt EN13162.

isover

Info & guider