Isolering Basic 70 mm Isover

Art.nr: 9039484

Isolering Basic 70 mm Isover

Art.nr: 9039484
  • Isolering ISOVER Basic
  • Mått: 70 x 560 x 1160 mm
  • 9,09 kvm/fp
  • Lambdavärde: 37
390.41

Produktbeskrivning

Isolering ISOVER Basic - 70 x 560 x 1160 mm

ISOVER Basic är en miljövänlig kvalitetsisolering som är tillverkad av 95 % glas varav 80 % är återanvänt returglas samt med bindemedel som består till stor del av växtbaserat material. Isoleringen används i väggar, golv och tak för att reglera temperaturen och ge skydd mot värme och kyla i byggkonstruktioner. Den har även ljuddämpande egenskaper och ger en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet. Dessutom är isoleringen klassificerad som obrännbar och ger ett bra skydd mot brand.

Isoleringen är vattenavvisande, formstabil, samt mjuk och lätt att skära vilket gör den enkel och behändig att arbeta med. Måtten på isoleringen är 70 x 560 x 1160 mm vilket räcker till 9,09 kvm. 

Lambdavärdet på isoleringen är 37. Lambda är det värde som anger materialets värmekonduktivitet och är viktigt att känna till då det berättar hur bra isoleringen leder värme. Materialet isolerar bättre ju lägre lambdavärdet är.

Montering

Isolering monteras mellan träreglarna i en konstruktion. När man isolerar en yttervägg ska det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan för att isoleringen ska hjälpa. Det är viktigt att tänka på att vid tilläggsisolering ska man alltid anpassa tillvägagångsättet så att befintlig vägg hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

Isolering förvaras alltid i en torr miljö helt skyddat mot fukt. Utsätts isolering för fukt försämrar produktens isoleringsegenskaper samt framkallar lukt. Har fukt kommit in i isoleringen försvinner det med tiden, men då är det av stor vikt att vänta tills det är helt säkert att all fukt är borta innan isoleringen används. Fuktig isolering ska aldrig byggas in i en konstruktion.

Klass och märkning

ISOVER isolering har Euroklass A1.
ISOVER isolering är CE märkt enligt EN13162.

isover

Info & guider