Isolering Basic 95 mm Isover

Art.nr: 9039483

Isolering Basic 95 mm Isover

Art.nr: 9039483
  • Isolering ISOVER Basic
  • Mått: 95 x 560 x 1160 mm
  • 6,5 kvm/fp
  • Lambdavärde: 37
344.17

Produktbeskrivning

Isolering ISOVER Basic - 95 x 560 x 1160 mm

Isolering används till att isolera väggar golv och tak för att reglera temperaturen och ge skydd mot värme och kyla i byggkonstruktioner. Samtidigt är isoleringen ljud- och bullerdämpande vilket skapar en lugnare och behagligare ljudnivå i rummet. Dessutom är isolering ett bra skydd mot brand.

ISOVER Basic är en miljövänlig kvalitetsprodukt tillverkad av 95 % glas varav 80 % är återanvänt returglas. Bindemedlet är till stor del växtbaserat.

Isoleringen är vattenavvisande, formstabil samt lätt och behändig att skära. Mjukheten gör den extra lätt att arbeta med. Måtten på isoleringen är 95 x 560 x 1160 mm vilket räcker till 6,5 kvm. 

Isoleringens lambdavärde är 37. Lambda är värdet på materialets värmekonduktivitet vilket är viktigt att känna till då det anger hur bra isoleringen leder värme. Materialet isolerar bättre destå lägre lambdavärde det har.

Montering

Isoleringen ska monteras mellan träreglar. Vid isolering av yttervägg ska det alltid finnas ett vindtätt ytskikt på utsidan och ett lufttätt och fuktsäkert ytskikt på insidan för att hålla torrt. Vid tilläggsisolering är det viktigt att tänka på att anpassa tillvägagångsättet så att befintlig vägg hamnar i ett fuktsäkert klimat.

Förvaring och hantering

Isolering ska förvaras torrt och skyddat mot fukt. Fukt försämrar produktens isoleringsegenskaper samt framkallar lukt. Skulle fukt ändå komma in i isoleringen så försvinner både fukten och lukten med tiden, dock är det av stor vikt är att aldrig bygga in fuktig isolering i konstruktionen utan då är det viktigt vänta tills det är helt säkert att all fukt är borta.

Klass och märkning

ISOVER isoleringen har Euroklass A1 och är CE märkt enligt EN13162. Isoleringen är även klassificerad som obrännbar.

isover

Info & guider