Mursten Antracit 14 x 21 x 35 cm Boke

Art.nr: 9038187

Mursten Antracit 14 x 21 x 35 cm Boke

Art.nr: 9038187
  • Mursten 
  • Färg: Antracitgrå 
  • Mått: 14 x 21 x 35 cm
  • Vikt: 22,6 kg/st. - 45 st./pall
61.95

Produktbeskrivning

Mursten Antracit 

Skulle du vilja bygga en stenmur? Stenmurar ger stilfulla inramningar av gångar rabatter och uppfarter. Bygg en mur längs backen upp till huset, som avgränsning mellan gräsmattan och grusgången, eller skapa en stenvägg vid grillplatsen. Stenarna är i en antracitgrå nyans, väger ca. 22,6 kg och har måtten 14 x 21 x 35 cm. De mörka stenarna ger ett modernt och rustikt intryck och passar till alla typer av trädgårdar.

Montering

Att bygga en stenmur kan tänkas övermäktigt men det är faktiskt inte särskillt svårt att göra själv. Börja med att noga mäta ut var muren ska gå och gräv sedan ett dike där murstenarna kan placeras. Diket ska grundas med grus för att ge stabilitet åt muren samt för att hindra stenarna från att pressas upp av eventuell frost. Är jorden lös där diket grävs kan ett djupare dike behöva grävas för att nå fast jord. Fast jord krävs för att muren ska uppnå tillräcklig stabilitet. Djupare diken grundas med extra grus, fyll diket med en mängs grus som ger plats för minst två skift mursten att läggs under mark.

Ska du bygga en låg mur kan stenläggningen göras direkt på grusbädden, högre murar kräver en starkare grund och behöver därför fästas i en gjuten betonggrund. Stenarna fästs sedan med hjälp av murbruk. Blanda bruket enligt anvisningarna och bred ut, vi rekommenderar cirka 10 mm breda fogar. Murningen ska göras vågrätt och kontinuerligt kontrollers så att en jämn nivå hålls. Använd med fördel ett vattenpass för att kontrollera att muren är jämn. För bästa slutresultat samt för att minska risken för muren att sätta sig snett rekommenderar vi att inte mura för många skift per dag. Mura ca fyra skift och låt sedan muren sätta sig över natten, upprepa tills dess att muren är i den höjd som önskas. Avsluta murningen med att snygga till med passbitar och eventuellt putsa ytan.

Boke