Mursten Grå 14 x 21 x 35 cm Boke

Art.nr: 9038188

54,95/st
  • Mursten 
  • Färg: Grå 
  • Mått: 14 x 21 x 35 cm
  • Vikt: 22,6 kg/st. - 45 st./pall

Produktbeskrivning

Mursten Grå

Vill du bygga en stenmur? Stenmurar är den perfekta inramningen runt uteplatser, gångar, rabatter och uppfarter. Bygg en stenmur längs garageinfarten, som avgränsning mellan gräsmattan och grusgången, eller skapa en stenvägg vid grillplatsen. Stenarna har en neutral grå färg som ger ett stilrent och rustikt intryck i alla typer av trädgårdar. Måtten på stenarna är 14 x 21 x 35 cm, och en sten väger 22,6 kg. En pall rymmer 45 st. murstenar.

Montering av mursten

Att bygga en stenmur kan tänkas svårt men det är faktiskt inte särskilt komplicerat att göra själv. Börja med ett noggrant förarbete genom att mäta ut var muren ska gå och gräv därefter ett dike där stenarna kan placeras. Diket ska grundas med grus för att skapa en stabil grund åt muren samt för att hindra stenarna från att pressas upp vid eventuell frost. Är jorden lös där diket grävs ska ett djupare dike grävas för att komma ner till fast jord, vilket krävs för att muren ska uppnå tillräcklig stabilitet. Djupare diken grundas med extra grus, fyll upp diket tills dess att det finns plats för minst två skift mursten att läggs under mark. Ska du bygga en låg mur kan stenläggningen göras direkt på grusbädden. Ska du bygga en högre mur krävs en starkare grund och en betonggrund behöver gjutas.

När stenarna ska fästs görs det med hjälp av murbruk. Blanda bruket enligt anvisningarna och sedan är det bara att börja. Vi rekommenderar cirka 10 mm breda fogar mellan stenarna. Murningen ska göras vågrätt och bör kontinuerligt kontrollers så att murningen sker med en jämn nivå. Använd med fördel ett vattenpass. För att uppnå bästa slutresultat samt för att minska risken för muren att sätta sig snett rekommenderar vi att inte mura för många skift per dag utan att endast mura ca fyra skift på en dag och sedan låta muren sätta sig över natten. Fortsätt tills dess att muren är i önskad höjd och avsluta till sist med att snygga till med passbitar och eventuell putsning.

Boke.jpg