Regel Impregnerad 45 x 195 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057319

Regel Impregnerad 45 x 195 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057319
  • Regel 
  • 45 x 195 mm – 4,8 m
  • Tryckimpregnerad NTR-A
  • Hållfasthetsklass C24
  • 20-års rötskyddsgaranti
266.16

Produktbeskrivning

Byggregel Impregnerad C24 - 4,8 m

Tryckimpregnerat konstruktionsvirke med dimensionen 45 x 195 mm och längden 4,8 m är ett är ett klassiskt regelvirke från Södra. Reglarna är tillverkade av svensk furu, de har den höga hållfasthetsklassen C24 och används för att bygga stommen i en konstruktion. 

Hållfasthetsklass C24 

Hållfasthetsklassen för en regel anger dess bärförmåga och styvhet. Ett högre värde fastställer att regeln har en högre hållfasthet. Vilken hållfasthetsklass du behöver för att uppfylla de regler som gäller för olika byggkonstruktioner bör finnas angivet i konstruktionens ritning.

Det här konstruktionsvirket har hållfasthetsklass C24 vilket innebär att det är godkänt för att användas i bärande konstruktioner som kräver en hög hållfasthet, till exempel takstolar och bjälklag.

Tryckimpregnerad NTR-A

Vad innebär att konstruktionsvirket har klassats NTR-A? NTR-A innebär att konstruktionsvirket är tryckimpregnerat och godkänt för användning direkt i markkontakt samt för användning i sötvatten. Den tryckimpregnerade regeln passar därför att användas till exempelvis bryggor och till bärande byggkonstruktioner som monteras direkt i marken. NTR-A märkningen garanterar dessutom att regeln är kvalitetskontrollerad och har en långvarig beständighet samt ett långvirigt skydd mot röta. Konstruktionsvirket säljs därmed även med en 20-års rötskyddsgaranti.

Tryckimpregnering är en genomgående impregnering som når ända in till träets mitt. Det är den enda metod som garanterat skyddar hela virket från röta och ger, till skillnad från exempelvis träolja som endast skyddar virkets yta, ett djupgående och garanterat röskydd under många år framöver.

Återvinning av tryckimpregnerat virke

Har du virke över från ditt bygge ska det återvinnas på återvinningscentralen. Avfall från impregnerat virke ska hanteras enligt de anvisningar som finns i din kommun. Det får inte eldas upp av privatpersoner då det innehåller koppar. Följ anvisningarna för din kommun och deponera ditt tryckimpregnerade konstruktionsvirke på din återvinningscentral enligt de reglar som finns i kommunen.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Längd 4,8 m
Dimension 45 x 195 mm
Klassificering NTR-A

Info & guider