Regel Impregnerad 45 x 70 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057308

Regel Impregnerad 45 x 70 mm - 4,8 m Södra Wood

Art.nr: 9057308
  • Regel
  • Dimension: 45 x 70 mm, längd: 4,8 m
  • Tryckimpregnerad NTR-AB
  • Hållfasthetsklass C14
  • 20 års rötskyddsgaranti
92.88

Produktbeskrivning

Byggregel C14 Impregnerad - 4,8 m

Regel Impregnerad 45 x 70 mm är ett klassiskt regelvirke från Södra tillverkat av svensk furu. Regeln är 4,8 meter lång, har hållfasthetsklass C14 och är tryckimpregnerat samt märkt NTR-AB.

Regel hållfasthetsklass C14

Hållfasthetsklassen för en regel anger vad den har för bärförmåga samt styvhet. Regel 45 x 70 mm har hållfasthetsklass C14 vilket är den lägsta hållfasthetsklassen som är godkänd för bärande konstruktioner. Dock rekommenderas inte C14 för exempelvis takstolar, bjälklag och ytterväggar utan då bör C24 användas då det högre värdet fastställer en högre hållfasthet. Vilken hållfasthetsklass som krävs för att uppfylla de regler som gäller för olika typer av byggkonstruktioner ska finnas angivet i konstruktionsritningen.

Tryckimpregnerad Regel 45 x 70 mm NTR-AB

Regeln är tryckimpregnerad och märkt NTR-AB vilket innebär att den ska användas till kontruktioner ovan mark. Tryckimpregneringen når ända in till virkets mitt och är den enda metod som garanterat skyddar hela regeln från röta, till skillnad från exempelvis träolja som endast ger en ytimpregnering. NTR-AB klassade reglar är dock inte godkända för användning i direkt markkontakt eller i vatten. 

Allt NTR klassat virke är kvalitetskontrollerat vilket garanterar att konstruktionsvirket har en långvarig beständighet samt ett långvarigt skydd mot röta och säljs därmed med 20-års rötskyddsgaranti.

Återvinninging impregnerade reglar

Avfall från tryckimpregnerade reglar ska hanteras enligt anvisningarna från din kommun och får ej eldas upp av privatpersoner. För att återvinna Tryckimpregnerade reglar ska du deponera det  på din återvinningscentral.

sodra

Specifikationer

Typ Värde
Längd 4,8 m
Dimension 45 x 70 mm
Klassificering NTR-AB

Info & guider