Sockelfärg Svart 5 L Sokkelfix

Art.nr: 9030981

Sockelfärg Svart 5 L Sokkelfix

Art.nr: 9030981
  • Sockelfärg
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Svart
  • Vattenbaserad utomhusfärg för sockel/husgrund
  • Skyddar mot slitage från sol, vind, regn och snö
299.00

Produktbeskrivning

Svart sockelfärg för sockel/husgrund

Ta hand om husets yttre delar och ge huset en välvårdad och inbjudande känsla samt en skyddande yta. Sikkelfix sockelfärg är en vattenbaserad, diffusionsöppen färg i svart kulör. Färgen är ämnad för utomhusbruk och används främst för att måla sockeln/husgrunden och kan användas på stuckatur, betong och eternit. Sockelfärgen ger ett långvarigt skydd mot påfrestningar från sol, vind, regn och snö vilket förlänger livslängden och ger en snygg och välvårdad husgrund.

Innan du målar med Sokkelfix sockelfärg är det viktigt att rengöra ytan ordentligt. Borsta och tvätta sockeln/husgrunden noggrant för att avlägsna mögel, beläggningar, smuts och löst sittande material. Ojämna och spruckna ytor ska repareras innan användning av sockelfärg och uppluckrade ytor samt högabsorberande trä ska grundas med sockelfärg utspädd med 10 % vatten.

Ett noggrant förarbete lägger grunden för en bättre vidhäftning och ett snyggt slutresultat som håller länge. Sokkelfix sockelfärg säljs i en hink om 5 liter, färgen har en god täckförmåga och täcker mellan 6 och 10 kvm per liter färg, beroende på underlagets struktur och uppsugningsförmåga. Applicera färgen i 2 lager för bästa resultat. Efter applicering är färgen klibbfri redan efter ca 30 minuter och övermålningsbar efter ca 4 timmar. Färgen kan sedan beräknas vara helt genomtorr efter 3 till 4 veckor.

Sokkelfix_CMYK