Spara el med LED-belysning

Visste du att en LED-lampa drar lika mycket el på en hel månad - som två omgångar med tvättmaskinen?

Räkna ut förbrukningen

När elpriserna stiger kan det vara bra att ha koll på hur mycket energi dina elprodukter egentligen förbrukar. För att räkna ut hur många kilowattimmar en eldriven produkt drar, kan du dela en kilowattimme (dvs. 1000 wattimmar) på det antal watt som produkten drar. Om vi tar ett exempel med en vanlig glödlampa som drar 40W, delar vi 1000 (wattimmar) 40 gånger, och får då svaret 25. Det svaret avslöjar är alltså hur många timmar som lampan lyser på en kilowattimmes förbrukning. Eftersom vi betalar våra elräkningar per kilowattimmar (kWh) är den här formeln användbar på alla elprodukter inom ett hushåll.

En LED-lampa med effekt 4W motsvarar ungefär samma effekt som en glödlampa på 40W, men kan lysa i hela 250 timmar på en kWh, det vill säga samma förbrukning som glödlampan har på bara 25 timmar. LED-belysningen drar alltså mycket mindre el än en vanlig halogenlampa. Samtidigt har LED-lampan dessutom långt längre livslängd, och blir på så sätt billigare än en halogenlampa i längden, även om inköpspriset ofta kan vara något högre.

Energiförbrukning

Energiförbrukning


LED-belysning

Glödlampa

Kvinna sätter upp lampa

Smart el plug-in med fjärrkontroll

Smart el

Om du lättare vill kunna reglera din elförbrukning är smarta elprodukter en utmärkt lösning. Smart elektronik förenklar inte bara livet hemma, utan ger dig dessutom mer kontroll över hur energin i ditt hem används. Hos oss på jem & fix hittar du smart LED-belysning, som utöver sin redan låga elförbrukning kan styras med hjälp av din telefon, så du inte förbrukar mer än nödvändigt. I vårt ”smarta hem”-sortiment hittar du dessutom smarta eluttag som gör det möjligt för dig att fjärrstyra valfri inkopplad elprodukt, smarta övervakningskameror, vattenvarnare, fjärrkontroller med mera. Med våra smarta elprodukter kan du helt enkelt lättare kontrollera din elförbrukning. 

Du hittar hela vårt sortiment med smarta elprodukter här. 

Välj rätt glödlampa med vår guide

Ljusslingor på hus

Julbelysning

Belysning som används specifikt runt jul, såsom adventsljusstakar och ljusslingor med LED-belysning drar väldigt lite el. De kan därför stå tända länge utan att kosta skjortan. Majoriteten av dagens LED-ljusslingor kan lysa i över 1400 timmar, och bara dra 1 kWH. Du kan alltså lysa upp hem och trädgård hela julen, utan att vara rädd för att det drar upp elkostnaderna för mycket. Vi har massor med julbelysning för inomhusbruk till riktigt låga priser, så att du kan sprida julstämning i hus och hem!

I juletider erbjuder vi alltid ett stort sortiment av julbelysning, såsom adventsljusstakar, adventsstjärnor, ljusslingor och lysande figurer för trädgården.