Trappblock Grå 70 x 35 x 15 cm Boke

Art.nr: 9040491

Trappblock Grå 70 x 35 x 15 cm Boke

Art.nr: 9040491
  • Trappblock
  • Mått: 70 x 35 x 15 cm
  • Vikt: 84 kg/st - 12 st/pall
  • Färg: Grå
219.00

Produktbeskrivning

Trappblock Grå

Sugen på att bygga en trappa i trädgården? Kanske vill du lägga några steg upp till uteplatsen eller mellan olika nivåer av gångstigen? En trappa av sten är en stilfull, elegant och praktisk dekoration i trädgården som har både lång hållbarhet och är enkel att hålla ren utan krav på större underhåll. Trappblocket i måtten 70 x 35 x 15 cm passar perfekt till att bygga en entré- eller terrängtrappa eller för att skapa stabila etager i din trädgård. Vikten på blocken är 84 kg.

Antal block

För att beräkna hur många trappsteg som behövs börjar du med att mäta ut totalhöjden och delar den med stenblockets tjocklek, det vill säga 15 cm. Exempelvis, om höjden där trappan ska läggas är 75 cm så räknar du 75/15 = 5, och du behöver alltså 5 st. stenblock.

Montering

När du mätt ut ytan och markerat ut platsen där trappan ska byggas är det dags att gräva ut underlaget. Det är viktigt att göra ett noggrant förarbete för att slutresultatet ska bli både snyggt och stabilt. Det utgrävda underlaget rekommenderas att täckas med marktäckningsduk eller fiberduk för att förhindra för ogräs och djur att senare leta sig upp mellan stenblocken. Över duken ska det fyllas på med grus som toppas med stenmjöl för att jämna ut underlaget. Sedan kan första trappsteget läggas.

Lägg första stenen och kontrollera att den ligger jämnt. Stenarna ska ha en svag lutning framåt för att leda bort vatten vid regnväder. När en sten är på plats ska du fylla på med grus och stenmjöl bakom stenen till samma höjd som den ligger för att sedan kunna placera nästa sten. Stenarna ska placeras omlott så att de vilar mot varandra med ett par centimeter. Placera nästa sten och fortsätt på samma sätt tills dess att alla trappsteg är på plats.

Boke