Akrylspackel 250 g Stabile

Art.nr: 9055926

Akrylspackel 250 g Stabile

Art.nr: 9055926
  • Akrylspackel
  • Innehåll: 250 g
  • För reparation av mindre hål och sprickor i trä inomhus
  • Stabile
29.95

Produktbeskrivning

Akrylspackel till träföremål

Akrylspackel från Stabile är en spackelmassa som är lämplig för reparation av mindre hål och sprickor i trä inomhus. Applicera spackelmassan, där det krävs en extra fin ytbehandling efter ommålning. Kan också användas på t.ex. lister, paneler, dörrar och fönster. Efter en behandling blir ytan slät, matt och bildar en bra bas för vidare behandling som t.ex. målning. Påfyllningsmedlet är lätt att applicera, torkar snabbt och fäster inte i sandpapper om du slipar till ytan efteråt. 

Räckvidden är ca 1,5 kg/m² vid skikttjocklek 1 mm. Torktiden är ca 2 timmar/mm. Torktiden varierar beroende på skikttjocklek, temperatur, luftfuktighet och ventilation i rummet. 

Förbered ytan innan fyllning

För bästa resultat är det viktigt att förbereda ytan innan spackelmassa appliceras. Ta bort lösa föremål från det område som ska behandlas. Vid behov, rengör området för att avlägsna smuts och damm. Se till att området får torka ordentligt innan fyllning. Högabsorberande ytor bör behandlas med en lämplig primer innan spacket appliceras. 

Applicera Akrylspacklet

Spacklet appliceras med en lämplig spackel som är ett typ av blad med ett handtag som hjälper till att fördela och släta till vid fyllning. Pressa in ordentligt med akrylspackel i hålet eller sprickan du vill fylla. Den maximala tjockleken på ett lager spackel ska vara 1 mm. Vid större/djupare områden bör en beläggning appliceras först och sedan en andra beläggning efter 1-2 timmar. När ytan är helt torr, slipa med sandpapper för att få till en helt slät yta. Ta tillsist bort efterföljande damm och smuts och rengör verktygen i ljummet vatten efter avslutat arbete. Temperaturen i rummet måste vara minst + 5 ° C vid applicering. 

stabile_rod

Köp tillsammans

Info & guider