Barkduk 1 x 15 m 15 m² Weibulls

Art.nr: 9058419

Barkduk 1 x 15 m 15 m² Weibulls

Art.nr: 9058419
  • Barkduk
  • Mått: 1 x 15 m
  • Hjälper till att hålla ogräset borta
  • Släpper igenom luft, vatten och näring
169.00

Produktbeskrivning

Barkduk från Weibulls 15 m²

Weibulls Barkduk 15 m² är en stor och mycket praktisk ogräsduk som hjälper dig att hålla ogräset borta från dina rabatter och planteringytor. Barkduken är tillverkad av 50g/m² svart non-woven PP med UV-stabilisator, den stänger ute solljus och hjälper till att förhindra ogräs från att ta sig genom jordlagret, samtidigt som den släpper igenom luft, vatten och näring till planteringen. Det här gör att jorden i rabatten andas och värme och fuktighet bevaras, så att rotuttorkning och avdunstning förhindras. 

Barkduken säljs på rulle och har måtten 1 x 15 m, vilket täcker en markyta på 15 m².  

Barkduk i rabatten

När du gräver en rabatt eller planterar i din odlingskrage är barkduken ett bra underlag för att skapa de bästa förutsättningarna för din odling. Barkduken gör att du slipper rensa en stor del av envist ogräs framöver samtidigt som den skapar ett fuktigt och näringsrikt jordklimat för dina plantor. Börja med att lägga ut barkduken i botten av rabatten eller odlingskragen och klipp hål där växterna ska grävas ned. Fäst kanterna ordentligt så att barkduken ligger på plats och plantera sedan dina växter i de utklippta hålen i duken.

Så används barkduk vid plattsättning

Utöver att förhindra ogräs från att tränga upp i dina rabatter så är barkduken även perfekt att använda som underlag vid sten- och plattsättning, samt vid grusgångar, för att förhindra ogräs från att tränga upp genom stenarna och gruset. Börja med att gräva ut ytan där gruset, marksten eller plattorna ska sättas och lägg ut barkduken. Täck därefter med sättsand, grus och sätt sedan markstenen eller plattorna.

Weibulls

Info & guider