Ska du bygga en spaljé?

Bygga en spaljé - resultat

3-2-1-fixa!

Bygg spaljé till trädgården, och låt växterna klättra och frodas! Här är en guide som visar dig hur du snabbt och enkelt bygger en spaljé av armeringsnät!

1: Gräv stolphål

Börja med att gräva ett hål till den första stolpen med hjälp av en jordborr. Hålet ska vara ca. 70 cm djupt, så att stolpen står stabilt i alla väder

 

Bygga en spaljé - Gräva stolphål

2: Fäst stolpen

Sätt ner stolpen i hålet och fyll igen med betong. Använd ett vattenpass under tiden, för att säkra att stolpen står rakt. Kom ihåg att trycka till betongen med foten, så stolpen sitter fast ordentligt. Läs mer om att fästa stolpar i vår guide Gjut egna betongplintar.

 

Bygga en spaljé - fästa stolpe

3: Böj kanterna

Använd en kraftig rörtång för att böja ner kanterna på armeringsnätet.

Bygga en spaljé - böja kanter armeringsnät

4: Andra stolpen

När kanterna på armeringsnätet är inböjda kan du kolla hur långt avstånd som behövs till den andra stolpen. Upprepa steg 1 och 2 för att fästa den andra stolpen.

Bygga en spaljé - fästa andra stolpen

5: Fästa armeringsnät i stolpe

Nu är det dags att fästa spaljéns armeringsnät. Det gör du genom att skruva fast de nedböjda kanterna med hjälp av kabelklammers. Du behöver bara fästa varannan kantbit.

Armeringsnät spaljé fästa

6: Färdigt!

Nu vet du hur du ska bygga egen spaljé!

Genom att bygga spaljé med armeringsnät kan du använda den som stöd för allt från fruktträd till vinrankor eller blomster. Med tiden kommer det slingra sig upp för spaljén och skapa ett mysigt, levande staket.

Tips!
Använd stolphattar för att förlänga livslängden på dina stolpar. Våra stolphattar hittar du här.

Bygga spaljé av armeringsnät

Se fler fixa-det-själv-guider