Just nu har vi tekniska problem vid betalning med faktura. Vi arbetar för att åtgärda det så snart som möjligt.

Cement & bruk


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Cement och bruk av hög kvalitet och till billiga priser!

Ska du gjuta plintar, mura tegelvägg eller kanske putsa väggar? Då är du varmt välkommen in till oss på jem & fix! Hos oss hittar du ett stort utbud av cement och bruk till alla dina olika projekt, oavsett om du ska gjuta en hel husgrund eller bara ett par betongkrukor till trädgården.

Men vad är egentligen skillnaden på cement och betong? Cement, som består av uppvärmd kalksten och lermineral, är tillsatt i betong som ett bindemedel. När man blandar cement med ballast bestående av sand, grus och sten, uppstår betong. Men det är först när vatten tillsätts till dessa torrmassor som härdningen startar och betongen framställs. Om du ska gjuta större konstruktioner är det ofta en fördel att köpa vanlig cement som du sedan själv blandar med ballast. Om du däremot ska gjuta mindre konstruktioner finns färdigblandad betong där du endast behöver tillsätta vatten. Oavsett vilket du väljer så kan det sägas att betong är ett långsiktigt hållbart material med oändliga fördelar. Bland annat tål det fukt, är mögelresistent och 100% återvinningsbart.

I vårt sortiment hittar du såväl färdigblandade betongsorter som murbruk och putsbruk där du endast behöver tillsätta vatten. Läs vidare för att lära dig mer om våra olika sorters betong samt cement- mur- och putsbruk.

Grovbetong för rejäla gjutningsarbeten

Grovbetong har, i kontrast till finbetong, en något större kornstorlek som passar bra till konstruktionsgjutningar i skikt tjockare än 50 mm, till exempel plintar, pelare, trappor, väggar, husgrunder och bjälklag. Grovbetong är även bra att använda till lagningar och lämpar sig väl för utomhusbruk då den har god frostbeständighet. Ska du göra lättare ingjutningar i form av betongplintar till exempelvis brevlådan eller staketet kan vi rekommendera särskild plintbetong. Behöver du guidning på vägen till dina betongplintar? Misströsta inte, vi har gjort en steg-för-steg-guide med komplett materiallista åt dig!

Murbruk till murning, grundning, slamning och grovputsning

Kanske har du lagt märke till att murbruk och putsbruk klassificeras olika? Skalan går från A till E, där A står för den starkaste varianten, ofta kallat cementbruk. B-bruk lämpar sig till fasadmurning medan C-bruk brukar kallas kalkcementbruk och lämpar sig till renovering av äldre bebyggelse där kalk tidigare använts.

Murbruk används ofta för att sammanfoga tegel, betongblock och övrig byggnadssten vid murning, men kan likväl användas till att grunda, slamma och grovputsa murade väggar. Murbruk blandas med fördel i en murbrukshink med hjälp av en visp som fästs på en elektrisk skruvdragare. För projekt som kräver större mängder rekommenderar vi att i stället att ta hjälp av en tombola. I vår kategori Färg- och cementblandare hittar du både visp, tombola och elektriska blandare. Oavsett vilket blandarverktyg du väljer är det viktigt att följa anvisningarna noggrant, så att proportionerna av vatten och torrpulver blir helt rätt och att massan blandas tillräckligt länge. Annars finns det risk att hållfastheten blir lägre, och det vill vi såklart inte riskera.

Finbetong för alla dina kreativa hemmaprojekt

Är du nyfiken på att gjuta dina egna dekorationer? Med finbetong är det inte alls särskilt svårt! Finbetong har en mindre kornstorlek och därav en något lägre hållfasthet, vilket gör den ypperlig till gjutningar där du önskar en finare yta och där det inte kommer ske någon större belastning. När torrpulvret blandats med vatten är massan klar och du kan låta kreativiteten flöda. Du kan till exempel gjuta dina egna ljuslyktor, krukor, skålar och trädgårdsdekorationer. Finbetong härdar snabbt, så efter några timmars härdning är du redo att avnjuta dina alldeles egna alster. Perfekt för den otålige hemmafixaren. Spana gärna in vår guide om hur du kan gjuta dina egna betongkrukor. Där guidar vi dig steg för steg och visar vilka produkter du kan använda.

Välkommen till jem & fix för att köpa cement, bruk och tillbehör

Givetvis erbjuder vi även plintar, gjutrör, armeringsjärn, murblock och dräneringsrör, allt för att kunna hjälpa dig förverkliga även större byggprojekt. Så välkommen in till din närmaste jem & fix-butik för att köpa alla de rätta gjutningsprodukterna och tillbehören till just ditt projekt.