Plintbetong 20 kg Combimix

Art.nr: 9020950

Plintbetong 20 kg Combimix

Art.nr: 9020950
  • Plintbetong
  • 20 kg
  • Stenmax 12 mm
  • Combimix
92.95

Produktbeskrivning

Plintbetong Combimix

Plintbetong är en blandningsfri betong som används till lättare ingjutningar av exempelvis staketstolpar, brevlådor och torkvindor. Plintbetong är inte en konstruktionsbetong och ska därför bara användas till lättare ingjutningar. Betongen får ej användas i gjutrör, formar eller i andra statiskt bärande konstruktioner. För bästa resultat bör temperaturen vara mellan 10 °C och 25°C under gjutnings- och torkningsarbetet. 

Innan gjutningsarbetet ska det först grävas ett hål runt föremålet som ska gjutas in. Gräv ett minst 30 cm djupt hål med en håldiameter som är minst 20 cm större än föremålet. Sätt i föremålet i mitten av hålet, häll torrpulvret runt om (observera att pulvret inte ska blandas!) och stampa försiktigt runt om för att fixera föremålet. Därefter ska avsedd vattenmängd sakta hällas på torrpulvret, vattna i sådan takt att vattnet hinner sugas upp under tiden du häller. Bruket härdar vanligtvis efter mellan 2-15 minuter. Under det första dygnet efter gjutningen är det viktigt att fortsätta att eftervattna rikligt.

Plintbetongen säljs i säckar om 20 kg. Förvara produkten i en torr miljö, oöppnad originalförpackning kan förvaras i upp till 12 månader från tillverkningsdatum.

Combimix

Info & guider