Putsbruk C Hand 20 kg Combimix

Art.nr: 9060997

Putsbruk C Hand 20 kg Combimix

Art.nr: 9060997
  • Putsbruk C Hand
  • 20 kg
  • Kornstorlek: 0-3 mm 
  • För inom- och utomhusbruk
62.95

Produktbeskrivning

Putsbruk C Hand 

Putsbruk C Hand är ett putsbruk som används till putsning av ytor som redan är grund- eller grovputsade med kalk/cementbaserat bruk. Bruket lämpar sig väl för både inom- och utomhusbruk och används vanligtvis som sista putsskikt vid reparation eller nyputs på fasader innan färgning. C-bruket är anpassat för svagare underlag och ger en normal ythållfasthet. Då putsbruket innehåller grövre ballast med kornstorlek 3 mm är det möjligt att putsa 10 mm/lager.

Innan användning av Putsbruk C Hand är det viktigt att se till så att underlaget är väl rengjort och fritt från föroreningar och löst sittande material. Hårt sugande underlag ska fuktas dagen innan och eventuellt även innan applicering.

Putsbruket levereras i en säck om 20 kg bruk som ska blandas med ca 3,6 liter vatten (18 %) per 20 kg pulver vilket ger ca 12,8 liter färdigt bruk. Putsbruket appliceras sedan för hand, på fuktigt underlag, med en max tjocklek på 10 mm per påslag. Varje påslag ska ha torkat och förfuktats innan nästa påslag utförs. Den färdiga putsytan ska sedan hållas fuktig i minst 3 dygn efter applicering för att minimera sprickbildning i putsskiktet. 

Putsbruk C Hand ska förvaras i en torr miljö i orginalförpackning och har en lagringstid på ca 12 månader från tillverkningsdatum.

Combimix

Info & guider