Grundolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9048646

Grundolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9048646
  • Grundolja
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Klar
  • Vattenbaserad
369.00

Produktbeskrivning

Vattenbaserad grundolja

Bevara träets vackra naturliga yta och ge träet ett ordentligt skydd mot röta. Træfix vattenbaserade grundolja är en klar transparent grundningsolja som används som grundskydd mot röta på trä utomhus. Dessutom bidrar oljan även till en effektiv vidhäftning för efterföljande behandling. Grundningsoljan är en tunnflytande träolja som har en hög porinträngning i obehandlat trä. Den färglösa oljan ger ett effektivt och långvarigt skydd till dina utvändiga träytor och framhäver träets naturliga struktur och ådring.

Innan du stryker trä med träolja är det viktigt att kolla så att träet inte innehåller för mycket fukt. För fönster och dörrar är maxgränsen 15 % fukt i träet och för övrigt trä max 18 % fukt. Det är även viktigt att se till så att ytan är ren och torr för att möjliggöra för oljan att tränga in ordentligt och uppnå bästa resultat.

Grundoljan säljs i en hink om 5 liter olja, på obehandlat trä är täckförmågan beräknad till 5 - 7 kvm per liter, på hyvlat trä beräknas täckförmågan något högre och kan räknas till 10 - 13 kvm per liter olja. Täckförmågan är varierande på grund av träets struktur och dess uppsugningsförmåga skiljer sig från yta till yta. 

Träet är torrt och klibbfritt ca 3 timmar efter att du behandlat det med olja och övermålningsbart efter ca 24 timmar. Träet beräknas vara helt genomtorrt ca 3 - 4 veckor efter att det oljas in. 

Traefix_logo

Info & guider