Hängränna 125 x 2500 mm Svart

Art.nr: 9048143

Hängränna 125 x 2500 mm Svart

Art.nr: 9048143
  • Hängränna
  • Längd: 2500 mm
  • Dimension: 125
  • Material: Stål
  • Färg: Svart
199.88

Produktbeskrivning

Hängränna Svart

Vid nederbörd hamnar en stor del av vattnet som faller på ditt hus i hängrännan. Hängrännan är den del av takavvattningen som sitter precis vid takfoten. Hängrännan samlar upp nederbörden från taket för att sedan föra det vidare till stuprännan, där vattnet sedan förs bort från ditt hus på ett kontrollerat sätt. Utan hängränna skulle regn- och smältvatten rinna ner från taket till husväggen, vilket skulle kunna orsaka skador på husets yttre och inre. 

Montering av Hängränna Svart

Innan montering av en hängränna är det viktigt att bygga en stadig stomme med hjälp av rännkrokar. Rännkrokar monteras upp var 30:e cm i takets fotbräda för att skapa ett maximalt stöd åt rännan. Därefter placeras hängrännan enkelt i rännkrokarna. Vid montering av en hängränna är det viktigt att tänka på att större delen av all nederbörd tillslut hamnar i hängrännan. Det innebär att hängrännan måste klara av att hålla upp tunga vikter av regnvatten och snö. Slittåliga och bastanta rännkrokar hittar du här. Det finns olika rännkrokar för olika utformningar av tak. Lutningen anpassas till det befintliga taket.

Skydda huset med en bra takavvattning 

Takavvattningen bör kontrolleras med jämna mellanrum för att säkerställa att den fyller sin rätta funktion vid nederbörd. Det är viktigt att den fungerar bra för att skyddar husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Taket tillsammans med hängrännor och stuprör har som uppgift att transportera bort regn- och smältvatten från fastigheten. Rensa bort löv, kvistar och mossa vid behov för att undvika översvämning i hängrännan. Du kan även välja att förhindra att föremål faller ner och fastnar i din häng- och stupränna med hjälp av en lövstoppare som monteras i hängrännan. Löven fastnar då uppe på lövstopparen där de sedan torkar och blåser iväg. Lövstoppare hittar du här.

Specifikationer

Längd: 2500 mm
Dimension: 125 mm
Material: Stål
Färg: Svart

Info & guider