Hängränna 125 x 2500 mm Vit

Art.nr: 9048144

Hängränna 125 x 2500 mm Vit

Art.nr: 9048144
  • Hängränna
  • Läng: 2500 mm
  • Dimension: 125 mm
  • Material: Stål
  • Färg: Vit
199.88

Produktbeskrivning

Hängränna Vit

Vid nederbörd landar en större del av vattnet som faller ner på fastighetens tak vidare ner i hängrännan. Det är hängrännan som samlar upp regn- och smältvatten från taket för att sedan föra det till stuprännan, där vattnet sedan förs bort från bostaden på ett kontrollerat sätt. Hängrännan är den del av takavvattningen som sitter precis vid takfoten. Utan hängränna skulle vattnet rinna ner från taket till husväggen som sen skulle kunna leda till skador på husets fasad och grund. 

Montering av hängränna 

Innan montering av en hängränna är det viktigt att tänka på att större delen av all nederbörd hamnar i hängrännan. Det innebär att hängrännan måste klara av att hålla upp tunga vikter av snö och regnvatten. För att bygga ett maximalt stöd för hängrännan att vila på, monterar du först upp rännkrokar i takets fotbräda. Det finns olika rännkrokar för olika typer av utformningar på tak. Rännkrokar bör monteras ca var 30:e cm för att stötta upp rännan på flera ställen. Därefter placeras hängrännan i rännkrokarna. Bastanta och slittåliga rännkrokar hittar du här. Lutningen anpassas till det befintliga taket.

Regelbunden rengöring av takavvattningssystemet

Att takavvattningen från fastigheter fungerar är mycket viktigt för att skydda fastighetens stomme och insida vid nederbörd. Taket tillsammans med hängränna och stuprör har som uppgift att transportera bort regn- och smältvatten från fastigheten. Med jämna mellanrum bör takavvattningen kontrolleras för att säkerställa att den fyller sin rätta funktion. Då är det bra att rensa hängrännan från löv och kvistar som fastat och riskerar att det blir översvämning i rännan. För att hindra föremål från att landa och bilda stopp i hängrännan kan en lövstoppare monteras. En lövstoppare är ett nät som placeras i rännan, löv och andra föremål landar då uppe på nätets rundade sida där de sedan torkar och blåser iväg med vinden. Lövstoppare hittar du här.

Specifikationer

Längd: 2500 mm
Dimension: 125 mm
Material: Stål
Färg: Vit

Info & guider