Lättviktsfiller 250 g Stabile

Art.nr: 9055929

Lättviktsfiller 250 g Stabile

Art.nr: 9055929
  • Lättviktsfiller
  • Spackel
  • 250 g 
  • Stabile
29.95

Produktbeskrivning

Vattenbaserat och luktfritt akrylspackel

Lättviktsfiller från Stabile är ett vattenbaserat och luktfritt akrylspackel som är lämpligt för att reparera djupare hål, sprickor, sprickor och bulor.

Det går att använda fyllmedlet både inomhus och utomhus och det är lämpligt för ytor som t.ex. gips, tegel, betong och gips. Det är lätt att applicera, torkar snabbt och fäster inte vid sandpapperet vid en möjlig slipning efteråt. Eftersom detta lättviktsfiller har en grov struktur är det rekommenderat att använda t.ex. snabbspackel för slutlig tilltäppning av hålet om en finare yta önskas. 

Räckvidden är ca 1,5 kg/m² vid skikttjocklek 1 mm. Torktiden är ungefär 2 timmar. Torktiden varierar beroende på skikttjocklek, temperatur, luftfuktighet och ventilation i rummet. 

Förbered ytan 

Innan du fyller, förbered ytan genom att ta bort lösa material från området som ska behandlas. Rengör ytan och tvätt vid behov. Se till att ytan är helt torr innan du applicerar spackel. Högabsorberande ytor bör grundas med en lämplig primer innan du applicerar spackel.

Applicera lättviktsfiller

Spacklet appliceras med en lämplig spackel som är ett typ av blad med ett handtag som hjälper till att fördela och släta ut spackelmassan. Pressa in ordentligt med spackelmassa i hålet eller sprickan du önskar och släta till ytan med spackeln. Den maximala tjockleken på ett lager spackel ska vara 20 mm. För snabbare torkningstid, applicera ett tunnare lager med torkning mellan varje lager. Torktiden mellan skikten är ungefär 3-4 timmar. Det rekommenderas att applicera flera lager med 5-10 mm tjocklek för djupare hål eller sprickor.

När ytan är helt torr, slipa med sandpapper för att få en slät yta. Ta bort efterföljande damm och smuts. Rengör verktygen i ljummet vatten efter avslutat arbete. Temperaturen i rummet måste vara minst + 5 ° C vid applicering. 

stabile_rod

Köp tillsammans

Info & guider