Påskjutsrör Svart

Art.nr: 9017677

Påskjutsrör Svart

Art.nr: 9017677
  • Påskjutsrör
  • Läng: 323 mm
  • Dimension: 95 mm
  • Färg: Svart
139.00

Produktbeskrivning

Påskjutsrör Svart

Ett påskjutsrör används för att bilda en övergång mellan renstratt och stuprör. Genom att ansluta dessa till varandra minimerar du vattenstänk när regnvattnet möter gallret i renstratten. Monteringen är enkel då påskjutsrörets ena ände är anpassad för att kunna monteras över stupröret medan den andra änden är snedkapad för att passa vinkeln på gallret i renstratten. Påskjutsröret har dimensionen 95 mm och fäster bra på 90 mm rör då det är konformerat så de fäster vid varandra. 

Montering av Påskjutsrör Svart

Du monterar först ett påskjutsrör på stupröret och placerar därefter renstratten på plats mellan påskjutsröret och dagsvattenröret. Den ände som är snedkapad förs sedan ihop med renstratten där det snedvända gallret är placerat. Inga verktyg krävs för att montera fast påskjutsröret. Eftersom påskjutsröret har en kapad ände på ena sidan, har det två olika längder. Enda sidan av röret är 306 mm långt medan andra sidan är 323 mm lång. Rörets dimension är däremot 95 mm rak igenom. Detta påskjutsrör är i färgen svart. 

Vikten av en väl fungerade vattenavrinning

Taket tillsammans med hängrännor och stuprör har som uppgift att transportera bort regn- och smältvatten från fastigheten. Takavvattningen bör kontrolleras med jämna mellanrum för att säkerställa att den fyller sin rätta funktion vid nederbörd. Det är viktigt att den fungerar bra för att skydda husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Hus som blir utsatt för mycket vatten kan innebära stora skador på bland annat husets stomme och grund. 

Specifikationer

Längd: 323 mm
Dimension: 95 mm 
Färg: Svart

Info & guider