Parasoll & markiser


{{ totalProductsCount }} produkter

{{ totalProductsCount }} produkt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Online Butik
Det finns inga produkter som matchar detta filter

Parasoll och markis till billiga priser!>

Letar du efter ett praktiskt solskydd till din uteplats? Då har du kommit helt rätt, vi erbjuder ett stort utbud av parasoller, markiser och tillbehör till riktigt låga priser!

Sommar och sol är för det mesta helt fantastiskt, men det är också viktigt att skydda sig mot solens starka strålar. Dessutom är det väldigt skönt att komma in i skuggan och svalka sig en stund, speciellt under lunchen när solen står som högst. Med ett bra solskydd kan du ge skugga till uteplatsen, balkongen och trädgården, för att njuta av sommaren samtidigt som du skyddar dig mot solen. Hos oss på jem & fix hittar du ett stort utbud av parasoller och markiser till billiga priser. Klicka dig vidare in på respektive produkt för att läsa mer och hitta rätt solskydd för just dig.

Parasoll eller markis för skugga på uteplatsen?

När solens strålar står som högst under sommarmånaderna kan det vara skönt att komma in i skuggan en stund. Med ett parasoll eller en markis ger du skugga till uteplatsen och skapar en behaglig temperatur där du kan njuta av härliga sommarstunder. Men är en markis eller parasoll bäst? Och vilken modell ska man välja?

När du köper ett parasoll så är det bra att tänka igenom vilka behov och önskemål just du har. Hur stor är uteplatsen du vill ge skugga? Vad har du för utemöbler? Hur och när lyser solen över trädgården och hur mycket brukar det blåsa?

Ett frihängande parasoll är väldigt praktiskt på stora uteplatser och ger gott om skugga över ett trädgårdsbord eller över dina loungemöbler. På hängparasoller är stolpen placerad på sidan av parasollet istället för i mitten, och sedan hänger parasollet bort från stolpen vilket gör det lättare att placera och du slipper att ha en stolpe och en parasollfot som står tätt intill bordet eller inklämt mellan några trädgårdsstolar för att ge skugga. Å andra sidan är frihängande parasoll mer känsliga för vind eftersom vikten hänger ut från stången och de kräver en tung och stabil parasollfot för att stå säkert.

Har du stark morgon- eller kvällssol på din uteplats kan ett parasoll med lutning vara rätt val för dig, då kan du luta parasollet och ge skugga från en låghängande sol. Vill du ha ett parasoll på balkongen är det även då nödvändigt med en lutningsfunktion så att du kan vinkla det ut från balkongen, efter det håll som solen kommer från. Vad behöver du för din uteplats?

Stort utbud av parasoller och markiser till billiga priser

Hos oss hittar du ett stort utbud av parasoll och markiser till riktigt billiga priser. Vi erbjuder dig stora parasoll, frihängande parasoll och praktiska, flexibla strandparasoll. Du kan även köpa markis och sidomarkis för altan och balkong samt tillbehör som exempelvis parasollfot, överdrag och stolpe till sidomarkis. Vilken typ av solskydd är du ute efter?

Skapa en mysig uteplats med parasoll och markis

Hur lyckas man skapa den där hemtrevliga och mysiga uteplatsen egentligen? Ibland känns det som något saknas trots att man möblerat uteplatsen med både utemöbler och växter. För att få till den där ombonade känslan av uteplatsen så kan ett parasoll eller en markis vara det du behöver. Genom att fälla upp ett parasoll i trädgården eller veva ut en markis över altanen så skapar du ett tak över din uteplats och dina utemöbler, vilket på en gång binder samman och ramar in uteplatsen och gör den till ett fulländat rum. Med en sidomarkis skapar du dessutom både insynsskydd och en lugn och vindstilla miljö.

Markis för balkong och altan

En markis monteras på husväggen och används för att skydda mot såväl sol som insyn både ute och inne. Genom att montera en markis över fönstret ger du skydd mot solen inne i bostaden så att solen inte lyser rakt in genom fönstret, men skapar också ett insynsskydd för både uteplatsen och in till bostaden. En markis ger också huset, altanen eller balkongen ett elegant utseende och förvandlar altanen eller balkongen till ett härligt extrarum.

En markis på balkongen skapar en mer privat miljö där du kan njuta av egentid utan att bli störd från vare sig grannar eller för stark sol. En markis på altanen ramar även in uteplatsen och skapar en känsla av ett uterum.

Vi erbjuder både markiser som monteras på husväggen samt sidomarkiser som sätts upp likt en skärm på uteplatsen eller balkongen för att ge insynsskydd samt skapar en vindstilla och lugn utemiljö. Klicka in på våra olika markiser för att läsa mer och hitta din favorit.

Parasoll över dina utemöbler

Utemöbler skapar naturliga platser för att umgås i trädgården och bjuder in till grillmiddagar och fikastunder i din trädgårdsmiljö. Under sommarmånaderna kan det dock ofta bli för varmt att sitta direkt i solen, men med ett parasoll över utemöblerna får du en behaglig skugga över uteplatsen och kan sitta ute hela sommardagarna.

Så väljer du rätt parasollfot

Det är viktigt att välja en parasollfot som är anpassad för just dina behov. Stora parasoll och frihängande parasoll kräver en tyngre parasollfot för att stå stadigt, medan ett mindre parasoll kan ha en lättare parasollfot eller stickas ner direkt i sanden när du tar med det på strandutflykten. Vissa av våra parasoll säljs inklusive parasollfot och vissa utan, så att du kan välja en parasollfot som passar din uteplats.

Hos oss hittar du parasollfot i granit, parasollfot i plast som kan fyllas med sand eller vatten för att ge den tyngd, samt parasoller med kryssfot som kan kompletteras med tyngdplattor. Vi erbjuder även parasollfot på hjul som gör det enkelt att förflytta parasollet över uteplatsen och du slipper tunga lyft. En parasollfot kan i de allra flesta fall justeras i olika intervall utefter parasollstången så att du alltid får en så pålitlig och stabil grund som möjligt.

Parasollskydd och överdrag

Som med alla utemöbler så slits även parasollduken av sol, väder och vind, men med ett överdrag så kan du skydda parasollet när du inte använder det och hålla det rent, snyggt och starkt längre. Vi erbjuder ett standard parasollöverdrag i transparent plast samt överdrag till hängparasoll.

Mer parasoll och markis för pengarna!