Ränngavel Svart

Art.nr: 9017674

Ränngavel Svart

Art.nr: 9017674
  • Ränngavel
  • Fästs i ändarna av hängrännan för att leda regnvattnet till stupröret. 
  • Typ: Universal
  • Färg: Svart
49.95

Produktbeskrivning

Svart Ränngavel

En universal ändgavel som ger ett snyggt avslut åt hängrännan. Gaveln tillsluter ändarna av rännan och bildar en vägg som tvingar vattnet att rinna ner genom stupröret. Eftersom denna ränngavel är universal kan den användas på både rännans högra och vänster sida. 

Montering av Ränngavel Svart

Ränngaveln monteras genom att du trycker och klämmer den på rännan, inga verktyg behövs. Inget tätningsmedel behövs då ränngaveln tätar till rännan.

Takavvattning är viktig för att undvika fuktskada på huset

En komplett takavvattning skyddar både husets stomme och insida från fuktskador. Hängrännan samlar regn- och smältvatten som rinner ner från taket och leder det vidare till stuprännan där det förs bort från huset. Därför är det viktigt att hålla detta system fritt från bland annat löv, kvistar och mossa. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop för vattenavrinningen och riskerar då att det blir översvämning i hängrännan. För att hindra löv och kvistar från att hamna i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. 

Specifikationer

Typ: Universal
Färg: Svart

Info & guider