Ränngavel Vit

Art.nr: 9017647

Ränngavel Vit

Art.nr: 9017647
  • Ränngavel
  • Fästs i ändarna av hängrännan för att leda regnvattnet till stupröret
  • Typ: Universal
  • Färg: Vit
49.95

Produktbeskrivning

Vit Ränngavel

En universal ändgavel som tillsluter ändarna av hängrännan. Kan användas på både höger och vänster sida för att tvinga regn- och smältvatten till stupröret. 

Montering av Ränngavel Vit

Denna universala ränngavel monteras genom att du trycker och klämmer åt den på rännan, du behöver inga verktyg. Inget tätningsmeddel behövs då ränngaveln ger tillräckligt med tätning.

Takavvattning är viktig för att undvika fuktskada på fastigheten

En komplett takavvattning skyddar både fastighetens stomme och insida från fuktskador. Hängrännan samlar regn- och smältvatten som rinner ner från taket och leder det vidare till stuprännan där det förs bort från fastigheten. Därför är det viktigt att hålla takavvattningssystem fritt från bland annat löv, kvistar och mossa. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop för vattenavrinningen och riskerar då att det blir översvämning i hängrännan. För att hindra löv och kvistar från att hamna i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. 

Specifikationer

Typ: Universal
Färg: Vit

Info & guider