Rännvinkel Inre Vit

Art.nr: 9017645

Rännvinkel Inre Vit

Art.nr: 9017645
  • Rännvinkel inre
  • Används när hängrännan skarvar i ett 90° invändigt hörn. 
  • Färg: Vit
309.00

Produktbeskrivning

Rännvinkel Inre Vit

En rännvinkel som används för att leda regnvatten i ett takavvattningssystem runt en takkant. Den här inre rännvinkeln används för att leda regn- och smältvatten från en hängränna till en annan när hängrännan skarvar i ett 90° ivändigt hörn på huset. 

Montering av Rännvinkel Inre Vit

Rännvinkeln monteras med hjälp av skarvstycken i hängrännans ände, därefter monteras en rännkrok på var sida om skarven. 

En fullständig takavvattning skyddar huset mot nederbörd

Ett väl monterat takavvattningssystem leder regn- och smältvatten bort från huset på ett kontrollerat sätt. Taket, häng- och stupränna transporterar tillsammans bort vattnet från huset för att förhindra skador på husets stomme och grund. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop i vattenavrinningen och orsaka översvämning i hängrännan, därför är det viktigt att hålla rännan fri från t.ex. löv och kvistar. För att förhindra att föremål faller ner och fastnar i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. 

Specifikationer

Vinkel: 90°
Färg: Vit

För invändigt hörn med en 90° vinkel.

Info & guider