Rännvinkel Yttre Svart

Art.nr: 9017673

Rännvinkel Yttre Svart

Art.nr: 9017673
  • Rännvinkel yttre
  • Används när hängrännan skarvas vid ett 90° utvändigt hörn.
  • Färg: Svart
309.00

Produktbeskrivning

Yttre rännvinkel  

En yttre rännvinkel som används när hängrännan ska ledas runt takkanten. Den yttre rännvinkeln monteras för att leda regn- och smältvatten från en ränna till en annan när hängrännan skarvas vid ett 90° utvändigt hörn.

Montering av Rännvinkel Yttre Svart

Rännvinkel yttre monteras mot hängrännanornas ändar med hjälp av skarvstycken, därefter monteras en rännkrok på vardera sida om skarven.

Undvik fuktskador med en komplett takavvattning

För att säkerställa att takavvattningen fyller sin rätta funktion vid nederbörd är det viktigt att kontrollera den med jämna mellanrum. Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regnvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa bort löv och kvistar från hängrännan med jämna mellanrum, på så vis undviker man översvämning i rännan. Man kan även välja att hindra föremål från att falla ner och fastna i häng- och stupränna genom att montera upp en lövstoppare. Löv och kvistar fastnar då på lövstopparens ovansida där de torkar och sedan blåser iväg med vinden.

Specifikationer

Vinkel: 90°
Färg: Svart

För 90° utvändigt hörn. 

Info & guider