Rännvinkel Yttre Vit

Art.nr: 9017646

Rännvinkel Yttre Vit

Art.nr: 9017646
  • Rännvinkel yttre
  • Används när hängrännan skarvar i ett 90° utvändigt hörd
  • Färg: Vit
309.00

Produktbeskrivning

Rännvinkel Yttre 

Denna rännvinkel används när hängrännan i ett takavvattningssystem ska ledas runt takkanter. Unikt med den yttre rännvinkeln är att den används för att leda regn- och smältvatten från en ränna till en annan när hängrännan skarvas vid ett 90° utvändigt hörn.

Montering av Rännvinkel Yttre Vit

Rännvinkeln monteras mot hängrännanornas ändar med hjälp av skarvstycken, montera sedan en rännkrok på respektive sida om skarven. När rännvinkeln är monterad kan det vara bra att kontrollera att takavvattningen fyller sin funktion för att se att vattnet rinner rätt. 

Undvik fuktskador med en komplett takavvattning

Med en komplett och väl monterad takavvattning kan du enkelt kontrollera att regn- och smältvatten leds bort från fastigheten. En komplett takavvattning skyddar fastighetens stomme och insida vid nederbörd. Taket tillsammans med häng- och stupränna transporterar tillsammans bort vattnet från huset och därför är det viktigt att hålla systemet fritt från bland annat löv och kvistar. Föremål som landar och fastnar i hängrännan riskerar att sätta stop för vattenavrinningen och orsaka översvämning i hängrännan.

För att hindra löv och kvistar från att falla ner i hängrännan kan man välja att montera en lövstoppare som stoppar löv och annat från att lägga sig i rännan. Löv och kvistar fastnar då istället på ovansidan av lövstopparen där de torkar och blåser iväg. 

Specifikationer

Vinkel: 90°
Färg: Vit

För utvändigt hörn som är 90°.  

 

Info & guider