Renstratt 90 Vit

Art.nr: 9017660

Renstratt 90 Vit

Art.nr: 9017660
  • Renstratt 90
  • Förhindrar stopp i markavloppet
  • Mått: 220 x 114 mm
  • Färg: Vit
119.00

Produktbeskrivning

Renstratt 

Renstratt är den del av takavvattningssystemet som sitter längst ner på stuprännan. Renstratten används när stupröret är kopplat till dagvattenledningen och förhindrar att löv och annat skräp följer med ner och orsakar stopp i markavloppet.

Montering av Renstratt

För att montera en renstratt behöver du först montera ett påskjutsrör på stupröret som du därefter fäster renstratten i. När renstratten är monterad på påskjutsröret monteras en renstrattmuff som i sin tur fungerar som en övergång till dagvattenledningen.

Viktigt att underhålla takavvattningen

En fungerande vattenavrinning är mycket viktigt för att skydda husets stomme och insida från nederbörd. Taket, hängrännor och stuprör har som uppgift att tillsammans transportera bort regn- och smältvatten från huset. Det är därför viktigt att hålla rännorna fria från bland annat löv, kvistar och mossa för att undvika översvämning. Du kan också välja att förhindra att föremål faller ner och fastnar i din häng- och stupränna genom att montera en lövstoppare. Löven fastnar då uppe på lövstopparens rundade sida där de sedan torkar och blåser iväg. Lövstoppare hittar du här.

Specifikationer

Dimension: 90 mm
Mått: 220 x 114 mm
Färg: Vit

Info & guider