Rörsvep Svart

Art.nr: 9017681

Rörsvep Svart

Art.nr: 9017681
  • Rörsvep
  • Fäster stupröret vid väggen
  • Passar rör som är 90 mm
  • Färg: Svart
39.95

Produktbeskrivning

Rörsvep

Rörsvep är tillverkade för att kunna fästa stuprör vid fasaden på huset för att hålla stupröret på plats. Stupröret får med hjälp av rörsvep ett bra fäste intill väggen och kan då oavsett väderlek leda regn- och smältvatten dit du önskar. Detta rörsvep passar till stuprör med dimension 90 mm.

Hur du monterar ett rörsvep

Rörsvepet fästs fast i väggen med skruv och eventuell plugg anpassat till husfasaden. Avståendet mellan rörsvepen är rekommenterat till minimum 1 styck rörsvep per meter längst hela stuprännan för att få maximal stabilitet. Därefter sveper man metallen runt röret och fäller in låsflärpen. 

Viktigt med en fungerande takavvattning

Takavvattningen bör kontrolleras med jämna mellanrum för att säkerställa att den fyller sin fulla funktion vid nederbörd. Det är viktigt att den fungerar bra för att skyddar husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Taket tillsammans med hängrännor och stuprör har som uppgift att transportera bort regn- och smältvatten från huset. Med jämna mellanrum är det bra att rensa bort löv och kvistar som fastnat i häng- och stupränna för att undvika översvämning i takavvattningssystemet.

Specifikationer

Färg: Svart

Skruvar sälj separat eftersom att olika fasadtyper kräver olika typer av skruvar.

Info & guider