Stuprör 90 x 4000 mm Svart

Art.nr: 9017668

Stuprör 90 x 4000 mm Svart

Art.nr: 9017668
  • Stuprör
  • Längd: 4000 mm
  • Dimension: 90 mm
  • Material: Stål
  • Färg: Svart
359.80

Produktbeskrivning

Stuprör Svart

Stuprör används för att på ett kontrollerat sätt leda regn- och smältvatten till en utkastare som leder vattnet vidare bort från husgrunden. Stuprör kommer i olika längder och det kan därför vara bra att mäta vilken storlek du behöver. Det här stupröret är i svart fär och dimisionen är 90 x 4000 mm.

Montering av Stuprör 90 x 4000 mm Vit

Stupröret monteras på mot husväggen med hjälp av rörsvep. Rörsvepet i sin tur fästs i väggen med hjälp av skruvar och eventuellt plugg som passar fasadens material. För att säkerställa att stupröret sitter ordentligt oavsett väderlek bör där sitta 1 rörsvepen per/m. Glöm ej att mäta stupröret innan köp, då stuprören kommer i olika längder. Därefter sveper man metallen runt stupröret och fäller in låsflärpen för att föra dem samman.

Vattenavrinningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från regnvatten

Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Man kan säkerställa att takavvattningen fyller sin rätta funktion vid nederbörd genom att kontrollera den med jämna mellanrum. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regnvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa hängrännan på löv och kvistar med jämna mellanrum, detta kan annars blockera och osaka översvämning i rännan. Man kan även välja att hindra föremål från att falla ner och fastna genom att montera upp en lövstoppare i hängrännan. Kvistar och löv fastnar då på lövstopparens rundade sida där de torkar och sedan blåser iväg med vinden. Lövstoppare sälj separat, två varianter hittar du här.

Specifikationer

Längd: 4000 mm
Dimension: 90 mm
Material: Stål
Färg: Vit

Info & guider