Stuprör 90x4000 mm Vit

Art.nr: 9017641

Stuprör 90x4000 mm Vit

Art.nr: 9017641
  • Stuprör
  • Längd: 4000 mm
  • Dimension: 90 mm
  • Material: Stål
  • Färg: Vit
359.80

Produktbeskrivning

Stuprör Vit

Stupröret monteras för att på ett kontrollerat sätt leda regn- och smältvatten till en utkastare som sedan leder vattnet bort från husgrunden. Det här stupröret är i vit färg och har dimensionen 90 x 4000 mm.

Montering av Stuprör 90 x 4000 mm Vit

Stuprör kommer i olika längder och därför är det viktigt att mäta innan för att veta vilken längd som behövs. För att fästa stupröret mot husväggen behövs ett rörsvep. Rörsvepet i sin tur fästs i väggen med hjälp av skruvar och eventuellt plugg som matchar fasadens material. Avståndet mellan rörsvepen bör vara max 1 meter för att säkerställa att stupröret sitter ordentligt oavsett väderlek. Därefter sveper man metallen runt stupröret och fäller in lås flärpen. 

Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida mot regnvatten

För att säkerställa att takavvattningen fyller sin rätta funktion vid nederbörd är det viktigt att kontrollera den med jämna mellanrum. Takavvattningen är viktig för att skydda husets stomme och insida från regn- och smältvatten. Taket tillsammans med hängrännan och stupröret har som uppgift att transportera regnvatten bort från huset. För att underlätta vattenavrinningen är det bra att rensa bort löv och kvistar från hängrännan med jämna mellanrum, på så vis undviker man översvämning i rännan. Man kan även välja att hindra föremål från att falla ner och fastna i häng- och stupränna genom att montera upp en lövstoppare. Löv och kvistar fastnar då på lövstopparens ovansida där de torkar och sedan blåser iväg med vinden. Lövstoppare sälj separat och du kan hitta två varianter här.

Specifikationer

Längd: 4000 mm
Dimension: 90 mm
Material: Stål
Färg: Vit

Info & guider