Terrassolja Furu 5 L Træfix

Art.nr: 9037805

Terrassolja Furu 5 L Træfix

Art.nr: 9037805
  • Terrassolja
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Transparent Furu
  • Oljebaserad
229.00

Produktbeskrivning

Terrassolja Furu

Træfix Terrassolja är en tunnflytande träolja för utomhusbruk. Oljan tränger djupt ner i träet och framhäver träets naturliga struktur och ådring samtidigt som den återupplivar torrt och slitet träverk. Främst används oljan för behandling av terrasser, den ger det ett långvarigt skydd mot fukt och minskar risken för sprickbildning. Terrassoljan har en vacker transparent kulör i furu och lyfter träets naturliga lyster vilket ger en vacker, levande känsla till terrassen.

Innan du påbörjar behandlingen av trallen ska mängden fukt i träet mätas, mängden fukt i träverket får vara maximalt 18 %. Det är även viktigt att se till så att träet är rent, torrt och fritt från beläggningar och löst material. Tvätta trallen med mögelhämmande medel för att ta bort eventuella spår av mögel och beläggningar, vid behov är det även lämpligt att slipa ner träet innan det oljas. Applicera sedan en riklig mängd terrassolja i träets längdriktning. Applicera oljan i två omgångar och vänta ca 20 minuter för träet att suga åt sig oljan. Torka sedan bort överskottet av olja med en torr trasa som är fri från ludd.

Træfix Terrassolja Furu säljs i en hink om 5 liter. Oljans täckförmåga beräknas till ca 10 m2 per liter, men kan variera något beroende på träets struktur och uppsugningsförmåga. Den inoljade terrassen är klibbfri efter ca 3 timmar och övermålningsbar efter ett dygn. Träet är helt genomtorrt först 3 till 4 veckor efter applicering.

Traefix_logo

Köp tillsammans

Info & guider