Terrassolja Klar 5 L Träfix

Art.nr: 9037807

Terrassolja Klar 5 L Träfix

Art.nr: 9037807
  • Träfix terrassolja
  • 5 liter
  • Oljebaserad
  • Kulör: Klar, transparent
329.00

Produktbeskrivning

Träfix terrassolja Klar

Träfix Terrassolja Klar är en tunnflytande träolja för utomhusbruk. Oljan används främst för inoljning av terrasser, den tränger djupt ner i träet och framhäver den naturliga struktur och ådring som finns i virket. Samtidigt återupplivar terrassoljan trä som är torrt och slitet och ger det ett långvarigt skydd mot fukt och andra angrepp samt minskar risken för att träet spricker. Det är en klar, transparent träolja som vackert lyfter träets naturliga lyster och ger en vacker, levande känsla till terrassen.

Innan du påbörjar behandlingen av terrassen ska mängden fukt i träet kontrolleras, mängden fukt i träverket får vara maximalt 18 %. Se även till så att träet är rent, torrt och fritt från beläggningar och löst sittande material. Tvätta med mögelhämmande medel för att ta bort beläggningar och eventuellt mögel. Det kan även vara lämpligt att slipa ner träet innan det oljas för att uppnå ett så bra och långvarigt resultat som möjligt.

Vid applicering ska en riklig mängd Träfix terrassolja strykas på i träets längdriktning. Applicera oljan i två omgångar och låt sjukna in under ca 20 minuter. Torka därefter bort överbliven olja med en torr, luddfri trasa.

Träfix terrassolja Klar säljs i en hink om 5 liter olja. Täckförmågan vid applicering beräknas till ca 10 m2 per liter, men kan variera något beroende på träets struktur och uppsugningsförmåga. Den inoljade terrassen kan beräknas vara klibbfri efter ca 3 timmar och övermålningsbar efter ett dygn. Det inoljade träytan är helt genomtorrt 3 till 4 veckor efter applicering.

Traefix_logo

Info & guider