Terrassolja Teak 5 L Træfix

Art.nr: 9037806

Terrassolja Teak 5 L Træfix

Art.nr: 9037806
  • Terrassolja
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Transparent Teak 
  • Oljebaserad
229.00

Produktbeskrivning

Terrassolja Teak

Træfix Terrassolja Teak är en tunnflytande träolja för utomhusbruk. Oljan tränger djupt ner i träet och framhäver med sin transparenta teakkulör, träets naturliga färg, glans, struktur och ådring. Samtidigt återupplivar oljan torrt och slitet träverk och ger ett långvarigt skydd mot fukt samt minskar risken för sprickbildning. Främst används oljan för behandling av terrasser för att både skydda samt ge en vacker, levande känsla till uteplatsen.

Innan du påbörjar inoljningen av terrassen ska mängden fukt i träet mätas. Mängden fukt i träverket får maximalt vara 18 %. Det är även viktigt att se till så att trädäcket är rent, torrt och fritt från beläggningar och löst sittande material. Tvätta terrassen med mögelhämmande medel för att ta bort eventuella spår av mögel och beläggningar, vid behov kan du även behöva slipa ner träet innan det oljas. Applicera därefter en riklig mängd terrassolja i träets längdriktning. Applicera oljan i två omgångar och låt sjunka in i ca 20 minuter. Torka sedan bort överskottet av olja med en torr trasa som inte luddar.

Træfix Terrassolja Teak säljs i en hink om 5 liter träolja. Oljans täckförmåga beräknas till ca 10 m2 per liter, men kan variera något beroende på att olika träytor har olika struktur samt uppsugningsförmåga. Torkningstiden är ca 3 timmar innan den inoljade terrassen är klibbfri och 24 timmar innan den är övermålningsbar. Träet är helt genomtorrt först 3 till 4 veckor efter att träet behandlats.

Traefix_logo

Köp tillsammans

Info & guider