Träolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9030970

Träolja Klar 5 L Træfix

Art.nr: 9030970
  • Träolja
  • Innehåll: 5 L
  • Kulör: Klar
  • Oljebaserad
  • Ej för slutbehandling 
269.00

Produktbeskrivning

Träolja klar 5 liter

Skydda träet mot väder och vind för att förhindra röta och sprickbildning. Træfix Träolja är en oljebaserad träolja som används på träytor utomhus (dock ej för slutbehandling). Oljan har en mycket god inträngningsförmåga och bildar en vattenavvisande yta som förhindrar att träet torkar ut och spricker. Träfix träolja lämpar sig väl att använda på både nytt och redan behandlat trä, det är ett perfekt komplement till tryckimpregnerat virke och kan med fördel användas på exempelvis fönster- och dörrkarmar till staket eller till uteplatsen. Utöver att ge ett gott och långvarigt skydd till dina träytor framhävs dessutom träets naturliga ådring och struktur vilket ger ett vackert och välvårdat intryck till träet.

Den här träoljan från Træfix är en klar, transparent och färglös olja. Den säljs i en 5 liters hink och har en täckförmåga på mellan 7 och 12 kvm per liter, beroende på träets sugförmåga samt dess struktur. Innan du oljar in ditt trä är det viktigt att se till så att underlaget är rent och torrt. För att få ett bra resultat ska obehandlat trä borstas av innan det stryks med olja för att få bort löst sittande material, damm och flisor, träet bör dessutom förbehandlas mot mögel och svampangrepp. Tidigare behandlat trä ska också rengöras innan det stryks, tvätta träet med Träfix Trallrent eller liknande trätvätt och borsta det fritt från beläggningar, smuts och löst sittande material.

Olja aldrig in träet vid regn, fuktig väderlek eller i direkt solljus, fukt och starkt solljus påverkar resultatet negativt. Oljan är avsedd för utomhusbruk och ska användas i torr väderlek. Stryk träet med en riklig mängd olja, stryk flertalet gånger tills dess att oljan blir liggande på ytan. Vänta därefter i 10 till 20 minuter för att låta träet suga åt sig oljan och torka därefter upp överbliven olja med en ren och torr trasa. Om oljan hunnit torka in på vissa ställen inom 20 minuter bör du stryka på med ytterligare olja i ett jämnt lager över ytan. Låt torka och upprepa processen för bästa resultat. Ytan är genomtorr mellan 6 till 12 timmar efter behandling, torktiden varierar beroende på luftfuktighet samt temperatur.

OBS! Oljeindränkta trasor kan självantända! Förvara därför alltid använda trasor i en glasburk med tätslutande lock.

Traefix_logo

Info & guider