Träolja Universal 2,5 L Woodlife

Art.nr: 9035549

Träolja Universal 2,5 L Woodlife

Art.nr: 9035549
  • Träolja Universal Woodlife
  • 2,5 liter
  • Kulör: Klar
  • Ger en vattenavvisande yta och förhindrar sprickbildning
79.95

Produktbeskrivning

Träolja Woodlife

Trä är ett vackert, hållbart och tåligt material som med små medel håller sig både starkt och snyggt med endast små medel och underhåll. Genom att olja in träet med jämna mellanrum skapar du vackra träytor och ger ett ordentligt skydd för att hjälpa träet att stå sig starkt mot väder, vind och annat slitage.

Olja in dina träytor med Woodlife träolja och skydda dem mot väderpåfrestningar, fuktskador och sprickbildningar. Woodlife träolja är en tålig och effektiv träolja som används på trä utomhus. Woodlife träolja bildar en vattenavvisande yta på träet och förhindrar sprickbildningar. Träolja används främst för att skydda träet, men även för att ge en vacker yta. Träoljan framhäver träets naturliga ådring och struktur och ger ett vackert, fräscht och naturligt friskt intryck.

Oljan kan användas på såväl nytt trä som på det redan behandlade eller tryckimpregnerade virket. Oavsett om träet är behandlat eller inte ska det rengöras innan det stryks med olja. Nytt trä ska borstas rent från beläggningar, smuts och löst material som spån och damm, samt behandlas mot mögel och svampangrepp. Tidigare behandlat trä ska tvättas rent med trallrengöring samt även det borstas rent från smuts. Applicera oljan genom att stryka den rikligt i två omgångar över träverket. Applicera oljan på trä utomhus vid torr väderlek. Olja aldrig in träet vid risk för regn, vid fuktig väderlek eller i direkt solljus, då det kan då bildas vita prickar på träet samt göra att oljan torkan för fort vilket kan ge en klibbig yta. Täckförmågan beräknas till ca 7 kvm per liter olja men kan variera något på grund av träets sugförmåga samt dess struktur. 

Torktiden efter applicering kan beräknas till 6 - 12 timmar innan oljan är klibbfri, och 24 timmar tills oljan är övermålningsbar. Torktiden är ungefärlig och kan variera beroende på yttertemperatur och luftfuktighet. Woodlife träolja är en klar, transparent, färglös olja som säljs i en 2,5 liters hink. Det är en ej spädbar, oljebaserad produkt med torrhalten 28 %.

woodlife

Info & guider