Underlagsfoam 2 mm x 12 m Readyfix

Art.nr: 9054472

Underlagsfoam 2 mm x 12 m Readyfix

Art.nr: 9054472
  • Underlagsfoam
  • Mått: 1 x 12 m
  • Stegljudsdämpande, utjämnar ojämnheter och ger ökad komfort
  • Underlag för läggning av parkett- och laminatgolv
169.00

Produktbeskrivning

Underlagsfoam - PE foam 2 mm

Underlagsfoam används som underlag när du ska lägga parkett- och laminatgolv. Denna underlagsfoam hjälper till att stegljudsdämpa, utjämna ojämnheter som kan uppstå i golvet och ger ökad komfort i ditt nylagda golv. Den här typen av underlagsfoam är en typisk vanlig golvfoam som används när du ska lägga nytt golv ovanpå till exempel en plastmatta.

Golvläggning Underlagsfoam

För bästa resultat bör du låta underlaget acklimatisera minst 24 timmar i rummet innan underlagsfoamen läggs på plats. På alla mineraliska underlag rekommenderas användning av fuktspärrar på hela ytan. Eventuella tillskärningar i underlagsfoamet bör utföras med en lämplig skarp kniv och linjal. Vid applicering täcker du den yta som det nya golvet ska läggas på med underlagsfoam. Här är det viktigt att se till att foamen inte överlappas i skarvarna för att slutresultatet ska bli så jämnt och slätt som möjligt. När foamen placeras upp mot väggar, rör-genomföringar mm. är det viktigt att hålla ett kantavstånd på 10 mm. Tejpa därefter fast foamen i kanterna för att få den att stanna på plats. När foamen är på plats kan lamellparkett och laminatgolv läggas direkt ovanpå.

Tänk på att det finns olika underlagsfoam anpassade till vart du ska lägga det nya golvet. Om du t.ex. ska lägga golv direkt på betong är det viktigt att ha ett underlagsfoam som är fuktspärrat, det gäller även när du ska lägga nytt golv i källaren. 

Underlagsfoam Specifikationer

Tjocklek: 2 mm
Längd: 12 m 
Bredd: 1 m
Bärförmåga: 0,9 ton/m² 
Utjämning av ojämnheter: Upp till 1,3 mm
Golvvärme: Ja. Lämplig för golvvärme
Stegljudsdämpning / Rumklang: Upp till 18 dB

ReadyFix Logo

Dokument

Info & guider